Bale mikt op basisdebuut ondanks gebrek aan fitheid

Gareth Bale was dinsdag volgens bondscoach Chris Coleman al na een kwartier buiten adem in de WK-kwalificatiewedstrijd van Wales tegen Servië, maar zelf denkt de Man van Honderd Miljoen zaterdag aanspraak te kunnen maken op een basisplaats in de competitiewedstrijd van zijn nieuwe club Real Madrid tegen Villarreal.

Bale mikt op basisdebuut ondanks gebrek aan fitheid

Bale trainde donderdag voor de tweede keer met zijn nieuwe ploeggenoten, die de 24-jarige Welshman vlak voor het sluiten van de transfermarkt voor een wereldrecord van honderd miljoen euro zagen overkomen van Tottenham Hotspur. De linkspoot zelf is optimistisch over zijn herstel van een voetblessure, waardoor hij in de voorbereiding slechts 31 minuten speelde.

'Ik voel me goed', zei Bale donderdag bij de presentatie (foto onder) van het derde tenue van Real Madrid. 'Ik heb de afgelopen week getraind met Wales. Ook vandaag bij Real Madrid waren het twee goede trainingssessies. En bovendien heb ik dinsdag een half uur meegedaan met de nationale ploeg. Natuurlijk loop ik conditioneel wat achter op de rest, maar hopelijk kan ik zo snel mogelijk aanhaken en meteen een basisplaats bemachtigen.'

Eerder deze week stookte Barcelona-verdediger Gerard Piqué het vuurtje rond de toch al veelbesproken transfer van Bale nog maar eens op. Piqué stelde dat de bescheiden Welshman het tussen vedetten als Cristiano Ronaldo en Karim Benzema weleens moeilijk zou kunnen krijgen in de kleedkamer van Real en dat het nog maar valt te bezien of Bale kan omgaan met de immense druk en aandacht van supporters en media.

Bale zegt geen last te hebben van aanpassingsproblemen. Ook met Cristiano Ronaldo, wiens vier jaar geleden gevestigde transferrecord de Welshman met zes miljoen verbrak, kon hij goed overweg. 'Het was geweldig', vertelde Bale over de kennismaking met zijn kersverse collega's. 'Ronaldo is een aardige kerel. Hij zorgde ervoor dat ik me meteen thuis voelde, net als alle anderen. Ik kijk ernaar uit op het veld te staan en te presteren voor Real Madrid.'

Gareth Bale met zijn nieuwe ploeggenoten Marcelo (links) en Karim Benzema tijdens de presentatie van het derde tenue van Real Madrid.
Gareth Bale met zijn nieuwe ploeggenoten Marcelo (links) en Karim Benzema tijdens de presentatie van het derde tenue van Real Madrid.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen