VI Discussie: welk land is nu de favoriet voor de EK-winst?

Reacties

Er zijn nog acht landen over die gaan strijden om de eindzege op het EK. De achtste finales zaten bomvol spektakel en verrassende uitslagen, wat de vraag oproept welk team nu de favoriet is om zich uiteindelijk te kronen tot beste van Europa.

VI Discussie: welk land is nu de favoriet voor de EK-winst?

Een van de verrassingen was natuurlijk de uitschakeling van het Nederlands elftal door Tjsechië. De Tsjechen wonnen in Boedapest met 0-2 en staan in de kwartfinale tegenover Denemarken, dat Wales met gemak overklaste (0-4).

Een van de twee landen speelt in de halve finale tegen Engeland of Oekraïne. De Engelsen schakelden dinsdag Duitsland uit dankzij een 2-0 zege. Ook Zweden werd naar huis gestuurd, door de nummer drie uit de poule van Oranje: Oekraïne.

Aan de andere kant van het schema staat een kraker op het programma in de kwartfinale. België nam in de achtste finale een behoorlijke horde door met 1-0 te winnen van Portugal. Ook de volgende ronde wordt zwaar, want Italië is de tegenstander. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini won na verlenging van Oostenrijk (2-1).

Tot slot sneuvelde WK-winnaar en titelfavoriet Frankrijk al in de achtste finale. Zwitserland zorgde voor een sprookje met een late 3-3 en vervolgens een zege na strafschoppen. De Zwitsers treffen nu Spanje, dat Kroatië in een voetbalfestival met 3-5 versloeg.

Nu blijft de vraag over wie de favoriet is om het EK uiteindelijk te winnen. België, Italië of Spanje? Of toch Engeland, dat aan de 'gunstige' kant van het schema zit? Geef je mening in de poll hieronder en in de comments.

EK-poll (gesloten) Welk land gaat het EK winnen?
  • 29% België (884 stemmen)
  • 40% Italië (1.196 stemmen)
  • 2% Zwitserland (54 stemmen)
  • 9% Spanje (285 stemmen)
  • 13% Engeland (404 stemmen)
  • 1% Oekraïne (22 stemmen)
  • 1% Tsjechië (21 stemmen)
  • 5% Denemarken (155 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.