Italië moet erg diep gaan richting volgende monsterklus op EK

Reacties

Italië heeft zaterdagavond de kwartfinale van het EK bereikt. Pas na verlenging werd afgerekend met het stugge Oostenrijk, dat de huid duur verkocht. Italië wacht ook in de volgende ronde een monsterklus.

Italië moet erg diep gaan richting volgende monsterklus op EK
© Pro Shots
Italië
Italië
nv
2 - 1
Oostenrijk
Oostenrijk

Oostenrijk hield verrassend goed stand tegen de Italianen, die na een indrukwekkende prestatie in de groepsfase tot de favorieten voor de eindzege worden gerekend. De poulegenoot van Oranje op dit EK kwam er zelf weliswaar nauwelijks aan te pas, maar Italië werd ver van het doel gehouden. In het eigen strafschopgebied trok Oostenrijk een grens, daarbuiten werd Italië gevaarlijk. Zo zag Nicolò Barella zijn lage schot gepareerd woorden door keeper Daniel Bachmann en Ciro Immobile raakte van grote afstand de paal met een vlammend schot.

Italië gaf, zonder de geblesseerde Giorgio Chiellini, weinig weg. Twintig minuten voor tijd leek het echter mis te gaan voor het land. David Alaba zette al koppend voor en Marko Arnautovic werkte binnen bij de tweede paal. Een megastunt leek in de maak op dit EK, maar mede door assistent-VAR Pol van Boekel ging het feest niet door. Buitenspel was de conclusie na het bestuderen van de beelden.

De afkeuring van die goal zorgde ervoor dat Italië alsnog een record pakte in deze wedstrijd. Op 14 oktober was het Donny van de Beek die voor het laatst de Italiaanse defensie passeerde in een interland, sindsdien hielden de Italianen langer dan 1.443 minuten het doel schoon. Daarmee werd het record dat Italië tussen 1972 en 1974 pakte verbroken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Italianen hadden echter een doelpunt nodig tegen Oostenrijk en die viel in reguliere speeltijd niet. Waar het in de negentig voorgaande minuten niet lukte, was het in de verlenging wél snel raak. Invaller Federico Chiesa werd de gevierde man aan Italiaanse zijde. Hij nam aan, kapte Konrad Laimer uit en schoot na vijf minuten hard raak voor de openingstreffer.

Plan B werd in werking gesteld door Oostenrijk, dat daarbij veel ruimte weggaf achterin. Daar profiteerde Italië uiteindelijk van, via invaller Matteo Pessina. Hij kreeg de bal met ietwat geluk mee, maar schoot vervolgens overtuigend binnen. Het leek de beslissing te zijn in deze achtste finale, maar Oostenrijk maakte het met enkele minuten op de klok nog zenuwslopend. Sasa Kalajdzic kopte heel knap binnen uit een corner voor de aansluitingstreffer en liet Italië zo flink zweten, maar verder dan dat kwam Oostenrijk niet.

Zo werd het duel met Oostenrijk uiteindelijk een kraker voor Italië, ook in de volgende ronde wacht een topper. België en Portugal gaan tegen elkaar uitmaken wie Italië treft in de kwartfinale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Italië
Gianluigi Donnarumma 6,5
Giovanni Di Lorenzo 6
Leonardo Bonucci 6
Francesco Acerbi 6
Leonardo Spinazzola 8
Nicolo Barella 6
(67. Matteo Pessina) 6,5
Jorginho 6
Marco Verratti 7
(67. Manuel Locatelli) 6,5
Domenico Berardi 6,5
(84. Federico Chiesa) 7,5
Ciro Immobile 6
(84. Andrea Belotti) 6
Lorenzo Insigne 6,5
(108. Bryan Cristante) -
Bondscoach: Roberto Mancini 6
Oostenrijk
Daniel Bachmann 7
Stefan Lainer 6
(114. Christopher Trimmel) -
Aleksandar Dragovic 7
Martin Hinteregger 7
David Alaba 6
Xaver Schlager 6
(Michael Gregoritsch) -
Florian Grillitsch 6
(106.Louis Schaub) -
Konrad Laimer 6,5
(114. Stefan Ilsanker) -
Marcel Sabitzer 6,5
Christoph Baumgartner 6
(90. Alessandro Schöpf) 6
Marko Arnautovic 7
(97. Sasa Kalajdzic) -
Bondscoach: Franco Foda 6
Scheidsrechter: Anthony Taylor 5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.