VI Discussie: hoe moet Oranje starten op het EK?

Reacties

Voor het Nederlands elftal begint het EK zondag tegen Oekraïne. Maar welke elf Oranje-gangers moet bondscoach Frank de Boer opstellen?

VI Discussie: hoe moet Oranje starten op het EK?
© Pro Shots

Allereerst misschien wel de meest besproken positie: voor welke doelman moet De Boer kiezen? Jasper Cillessen is er niet bij, waarna Tim Krul en Maarten Stekelenburg de kans kregen tegen respectievelijk Schotland en Georgië. De na het afvallen van Cillessen opgeroepen Marco Bizot lijkt zich te kunnen richten op de rol van derde doelman.

Poll (gesloten) Wie moet eerste doelman van Oranje worden op het EK?
  • 85% Maarten Stekelenburg (3.106 stemmen)
  • 13% Tim Krul (459 stemmen)
  • 2% Marco Bizot (89 stemmen)

De Boer gaf aan het EK in principe te beginnen met een 5-3-2-formatie, zoals hij Nederland ook liet spelen tijdens de laatste vriendschappelijke interlands. Voorafgaand aan de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië, die met 3-0 werd gewonnen, beaamde de bondscoach dat die basisformatie weinig zal verschillen van die voor het EK-duel met Oekraïne komende zondag. 'Ik heb ook nog wel een ander idee, maar laten we ervan uitgaan dat dit het in grote lijnen zal zijn.'

Matthijs de Ligt ontbrak zondag vanwege een liesblessure tegen Georgië en werd vervangen door Jurriën Timber, die vier dagen eerder tegen Schotland zijn debuut had gemaakt. Of de verdediger van Juventus tijdig fit is voor het treffen met Oekraïne is nog de vraag. Donny van de Beek zal er niet bij zijn. Dinsdag werd bekend dat de middenvelder van Manchester United het EK aan zich voorbij moet laten gaan.

Omdat De Boer geen vervanger opriep voor Van de Beek start Oranje met 25 man aan het EK, maar welke elf moeten er zondagavond om 21.00 uur aan de aftrap staan in de Johan Cruijff Arena? Stap in de schoenen van de Oranje-keuzeheer en stel het winnende elftal stamen. Laat in de comments weten met welke elf jullie zouden starten? En waarom? Veel plezier!

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Oekraïne?
  • 53% Winst Nederland (2.610 stemmen)
  • 30% Gelijkspel (1.498 stemmen)
  • 17% Winst Oekraïne (847 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.