Vermoedelijke opstellingen: versterkte defensie Argentinië, Franse surprise?

Reacties

Argentinië heeft zaterdag tijdens de laatste training weer in de 5-3-2-formatie gespeeld waarin het ook in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal aantrad. De verwachting is daarom dat Lisandro Martínez in de WK-finale tegen Frankrijk terugkeert in de basis.

Vermoedelijke opstellingen: versterkte defensie Argentinië, Franse surprise?
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

Martínez maakte vorige week vrijdag tegen Oranje ook zijn entree in het Argentijnse elftal om de defensie te versterken. In de halve finale tegen Kroatië koos bondscoach Lionel Scaloni afgelopen dinsdag vervolgens voor een 4-4-2-formatie en moest de ex-Ajacied het doen met een rol als invaller, maar voor de finale van zondagmiddag lijkt Scaloni weer een beroep te doen op de verdediger van Manchester United.

Sportkrant Olé en tv-zender TyC Sports houden nog wel een kleine slag om de arm, omdat Martinez zaterdag tijdens de training werd afgelost door Ángel Di María. Met de vleugelspits van Juventus in het elftal schakelde Argentinië over naar een 4-3-3-systeem, maar de kans is ook aanwezig dat dit het Plan B voor de eindstrijd is. Tegen Oranje en Kroatië kwam de 34-jarige aanvaller ook als invaller binnen de lijnen.

Ten opzichte van de vorige twee knock-outduels houdt Scaloni verder grotendeels vast aan de vertrouwde namen. Nicolás Tagliafico maakt links achterin waarschijnlijk weer plaats voor Marcos Acuña, die na een gele kaart in de verhitte kwartfinale tegen Nederland geschorst was voor de halve finale tegen Kroatië. Middenvelder Leandro Paredes lijkt het slachtoffer te worden van de terugkeer naar 5-3-2.

Thuram
Ook de Franse bondscoach Didier Deschamps liet zijn ploeg trainen op twee varianten. Tijdens het eerste deel van de training stond niet Olivier Giroud maar Marcus Thuram in het basiselftal. In dat geval zou de aanvaller van Borussia Mönchengladbach vanaf de linkerflank spelen en heeft de Franse voorhoede met Kylian Mbappé in de punt van de aanval meer snelheid. RMC Sport verwacht echter dat Giroud gewoon start.

Vermoedelijke opstelling Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Lisandro Martínez, Acuña; De Paul, Fernández, Mac Alister; Messi, Álvarez.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Lloris; Koundé, Varane, Upamecano, Theo Hernandez; Tchouaméni, Rabiot; Dembélé, Griezmann, Mbappé; Giroud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.