Deschamps denkt aan tactische zet met Giroud als slachtoffer

Reacties

Voor de WK-finale overweegt de Franse bondscoach Didier Deschamps zijn tactiek aan te passen. Op basis van de laatste training zou Olivier Giroud kind van de rekening kunnen worden.

Deschamps denkt aan tactische zet met Giroud als slachtoffer
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

Deschamps kon tot zijn genoegen alle spelers verwelkomen op het veld voor de afsluitende training. Ook de internationals die de laatste dagen werden geveld door een virus waren van de partij, zodat de bondscoach al zijn plannen kon uitvoeren.

Een dag voor de finale tegen Argentinië liet Deschamps zich enigszins in de kaarten kijken, al dan niet bewust om voor verwarring te zorgen. Bij het eerste partijtje opteerde hij voor Marcus Thuram als basiskracht aan de linkerkant. Kylian Mbappé nam in dat geval de spitspositie over van Giroud, die genoegen moest nemen met een rol op het tweede plan. Met deze tactische zet lijkt Deschamps te willen profiteren van het surplus aan snelheid ten opzichte van de Argentijnse defensie.

In het tweede trainingspartijtje werd Giroud in ere hersteld als de spits van Les Bleus. De routinier van AC Milan begon in alle wedstrijden op dit WK met uitzondering van het laatste groepsduel met Tunesië in die rol.

'Giroud is nu de beste spits die ze ooit hebben gehad'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.