Verlies zit Ibrahimovic dwars: 'Onze eerste helft nagenoeg perfect'

AC Milan bleef zondag ondanks een comfortabele voorsprong met lege handen achter te blijven na een intense stadsderby (4-2). Zlatan Ibrahimovic wees op ervaring als sleutel.

Na 45 minuten zocht Milan met een 0-2 voorsprong en een goed gevoel de kleedkamer op. Na zestig minuten was er van dat goede gevoel bitter weinig meer over. 'Het is lastig om uit te leggen wat er is gebeurd', zei Ibrahimovic na de 4-2 nederlaag in Giuseppe Meazza. 'In de rust zeiden we elkaar dat het eerste kwartier cruciaal zou zijn en juist in die periode incasseren we twee goals.'

'We stopten met voetballen, het geloof verdween, we hielden op met druk zetten en speelden de bal te weinig rond. Na de gelijkmaker stortte alles in', vervolgde Ibrahimovic zijn relaas. 'Ik denk dat het gaat om de ervaring, omdat je moet weten hoe je bij een 2-0 stand een wedstrijd moet controleren.'

De Zweedse routinier bleef achter met een onbestendig gevoel. 'Het is vreemd dat je niet wint. Onze eerste helft was nagenoeg perfect. Ik had meer verwacht van Inter en in de eerste helft maakten ze niet de indruk die past bij de nummer twee van Italië. Dat deden ze na rust.'