Van 't Schip hint op langdurige afwezigheid Ávila

Reacties

Ajax-trainer John van 't Schip heeft voor de wedstrijd van zijn ploeg tegen RKC Waalwijk onthuld dat Gastón Ávila waarschijnlijk een tijdje zal ontbreken. Meer informatie mocht de coach niet delen.

Van 't Schip hint op langdurige afwezigheid Ávila
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Van 't Schip gaf bij ESPN een medische update. 'Borna Sosa is vrijdag op de training in botsing gekomen, die kon niet meer lopen. Ik denk dat het meevalt, maar deze wedstrijd kwam te vroeg. Chuba Akpom is ziek, en bij Ávila ziet het eruit dat het niet heel kort gaat duren. Maar wat het is, dat mag ik niet zeggen.' Vrijdag werd bekend dat de Argentijn in elk geval deze wedstrijd zou missen.

Het resultaat is een zeer jong Ajax voor het duel met de Brabanders. De trainer legde uit waarom bijvoorbeeld Tristan Gooijer de voorkeur krijgt boven iemand als Jakov Medic. 'We hebben een jong team, en nu lijkt het nog jonger zonder Josip Sutalo en Sosa, maar Ar'Jany Martha en Tristan zijn gewoon gelijkwaardige spelers. Ik heb alle vertrouwen in hen. Tristan heeft naar voren toe veel drang, heeft het ook goed gedaan bij Jong Ajax, vind ik. Hopelijk kan hij het vandaag laten zien.'

Ook werd Van 't Schip nog gevraagd naar de situatie rondom zijn aanvoerderschap. Daar is geen onmiddellijke wijziging gepland zodra aanwinst Jordan Henderson inzetbaar is. 'Ik heb er een paar keer met Steven over gesproken. Mijn antwoord, en dat van Jordan, was heel duidelijk. Steven is de aanvoerder, Jordan komt erbij en het is belangrijk dat hij zijn rol zo snel mogelijk vindt. Aan het aanvoerderschap verandert het niets', sprak de trainer, die afsloot met een compliment aan Bergwijn.

Van 't Schip was onder de indruk van zijn kapitein, vorige week tijdens de zwaarbevochten zege van de Amsterdammers op het veld van Go Ahead Eagles. 'Ik vind dat Steven de laatste weken goed speelt, vorige week ook. Het ontbreekt af en toe aan een doelpunt of assist, maar het is ook geen makkelijk jaar.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.