Ávila loopt blessure op: 'Het zag er niet goed uit'

Reacties

Ajax kan mogelijk een tijdje geen beroep doen op Gastón Ávila. De 22-jarige Argentijnse verdediger heeft tijdens de training een blessure opgelopen.

Ávila loopt blessure op: 'Het zag er niet goed uit'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

'Dat zag er niet goed uit, dus hij is er niet bij', vertelde trainer John van 't Schip vrijdag tijdens het persmoment in de aanloop naar het thuisduel met RKC Waalwijk van zondag.

Over de ernst van de kwetsuur van Ávila zal de komende dagen, bij medisch onderzoek, meer duidelijk worden. De zomeraankoop kwam dit seizoen in vijf van de zeventien Eredivisie-duels in actie.

Tegen RKC kan Van 't Schip eveneens geen beroep doen op Sivert Mannsverk, Silvano Vos, Branco van den Boomen en Anton Gaaei. De drie laatstgenoemden zijn echter wel weer op de weg terug. Van 't Schip hoopt dat zij maandag weer speelminuten kunnen maken met Jong Ajax. De beloftenploeg neemt het dan thuis op tegen FC Groningen. Voor zondag is ook Josip Sutalo nog een twijfelgeval. 'Dat moeten we morgen afwachten, maar hij heeft de hele week nog niet veel kunnen doen.'

Kersvers Ajacied Jordan Henderson is nog in afwachting van zijn werkvergunning en ontbreekt bijgevolg tegen de Brabanders.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.