Van Hooijdonk juicht transfer Dessers toe: 'We lijken wel een beetje op elkaar'

Reacties

Het duurde even, maar Cyriel Dessers lijkt nu echt op weg naar Rangers FC. En dat vindt Pierre van Hooijdonk een goede zaak. De oud-spits van aartsrivaal Celtic ziet wel gelijkenissen tussen zijn eigen loopbaan en die van Dessers.

Van Hooijdonk juicht transfer Dessers toe: 'We lijken wel een beetje op elkaar'
© Pro Shots

Schotse media maakten eerder al melding van de interesse in Dessers, maar Rangers kwam er maar niet uit met Cremonese. Volgens The Daily Mail is er inmiddels sprake van een principe-akkoord met de Serie A-degradant, die naar verluidt ruim vijf miljoen euro ontvangt voor de Nigeriaanse international. Daarmee heeft Rangers na de komst van Sam Lammers zijn volgende spits met een verleden in de Eredivisie binnen.

Van Hooijdonk, die zich midden jaren negentig geliefd maakte bij Celtic met 56 goals in 92 duels, denkt dat Rangers er goed aan doet om Dessers aan te trekken. 'Hij is een goaltjesdief, maar werkt ook hard', zegt Pi-Air in Schotse media. 'Ik ben erg gecharmeerd van hem. We lijken wel een beetje op elkaar qua speelstijl. We waren allebei niet echt gepolijste spitsen. We moeten het allebei hebben van onze fysieke kwaliteiten.'

Van Hooijdonk roept in herinnering dat Dessers het vorig jaar goed deed bij Feyenoord, toen de Rotterdammers mede dankzij zijn goals de Conference League-finale haalden. 'En we hielpen NAC Breda ook allebei aan promotie, voordat we voor Feyenoord speelden. Dus er zijn zeker gelijkenissen. Ik heb bij Feyenoord lang gesproken met Cyriel. Hij is een heel aimabele jongen en ik vind dat hij een mooie carrière heeft.'

Waar Van Hooijdonk pas na zijn periode in Schotland uitgroeide tot held in De Kuip, draait Dessers die volgorde om. De 28-jarige spits uit Leuven zou voor Rangers de zesde zomerversterking worden. Behalve Lammers kwamen ook doelman Jack Butland, rechtsback Dujon Sterling, middenvelder Kieran Dowell en vleugelspits Abdallah Sima naar Glasgow. Ook is Rangers geïnteresseerd in Feyenoord-spits Danilo, zoals VI al meldde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.