Reputatie snelt 'roofdier' Dessers vooruit: 'De Rangers-fans zullen van hem houden'

Reacties

Cyriel Dessers en Sam Lammers waren afgelopen seizoen elkaars tegenstander in de Italiaanse degradatiestrijd, maar spelen na de zomer mogelijk samen. Rangers FC maakt volgens Schotse en Italiaanse media werk van de komst van de Belgisch-Nigeriaanse en Nederlandse spits.

Reputatie snelt 'roofdier' Dessers vooruit: 'De Rangers-fans zullen van hem houden'
© Pro Shots

Dessers en Lammers konden niet voorkomen dat Cremonese en Sampdoria onlangs rechtstreeks degradeerden uit de Serie A, maar alles wijst erop dat de twee oude bekenden uit de Eredivisie zelf wel op het hoogste niveau actief blijven. Rangers is met Cremonese en Atalanta Bergamo - de eigenlijke werkgever van Lammers, die hem de tweede seizoenshelft verhuurde aan Sampdoria – in gesprek over een transfer en de onderhandelingen lijken te vorderen.

Volgens The Scottish Sun nadert Rangers met Atalanta een akkoord over een transfersom van zo'n 3,5 miljoen euro van Lammers, die in 2020 nog zo'n acht miljoen euro kostte toen hij overkwam van PSV. Sindsdien verhuurde Atalanta de voormalig aanvaller van SC Heerenveen achtereenvolgens aan Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria. Voor die drie clubs kwam de 26-jarige spits gezamenlijk tot vier goals, terwijl de teller bij Atalanta op twee treffers bleef steken.

© Pro Shots

Desondanks heeft Lammers indruk gemaakt op Rangers-manager Michael Beale, zo gaat het verhaal in Schotland. De voormalige assistent van Steven Gerrard zag met Ryan Kent en Alfredo Morelos twee aanvallers vertrekken en ook de toekomst van Antonio Colak is volgens Schotse media onzeker. Daarom zet Rangers ook in op de komst van Dessers. Inmiddels lijkt er schot in de zaak te zitten: een akkoord met Cremonese over een transfersom van zo'n vijf miljoen euro is nabij.

Roofdier
Volgens oud-speler Sergio Porrini zou dat geld goed besteed zijn. De 54-jarige Italiaan, die van 1997 tot 2001 voor Rangers uitkwam, is in Schotse media lovend over Dessers. 'Hij kan meer dan twintig doelpunten maken, dat weet ik zeker. Het zal geen makkelijke opgave zijn om Alfredo Morelos te vervangen, maar Cyriel is daar meer dan toe in staat. De fans zullen van hem houden. Hij past bij Rangers, het Schotse voetbal past hem beter dan het Italiaanse.'

De voormalige publiekslieveling van Feyenoord kwam hij het gedegradeerde Cremonese niet verder dan zes goals in de Serie A, maar dat zegt volgens Porrini niets over zijn kwaliteiten. 'Bij Rangers zal hij een stuk makkelijker scoren dan bij een kleine ploeg in Italië. Cyriel heeft het goed gedaan in de Serie A, hij speelde in een vrij jong team. Hij heeft misschien niet zoveel gescoord als hij zou willen, maar in alle eerlijkheid heeft hij veel kansen gecreëerd voor zichzelf. Hij is een roofdier.'

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Lammers
Meer over S. Lammers
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.