Doelpuntenmachine Lammers in fraai rijtje met Isak en Haller

Reacties

FC Utrecht-spits Sam Lammers blijkt zonder meer het buitenkansje waar de club in januari op had gehoopt. De huurling van Rangers FC was afgelopen zondag voor de zesde competitiewedstrijd op rij trefzeker toen hij Go Ahead Eagles al snel te slim af was bij de 1-0.

Doelpuntenmachine Lammers in fraai rijtje met Isak en Haller
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Met die knappe reeks schoot Lammers zichzelf in de boeken, als tweede Utrecht-speler ooit die zes duels op rij wist te scoren in de Eredivisie. Alleen Michel Beukers lukte dat eerder, in 1984. Lammers staat nu al op acht doelpunten dit seizoen. Daarmee komt hij in een korte lijst van recente winteraanwinsten die écht het verschil wisten te maken.

Want slechts vier andere spelers kwamen in de voorgaande tien seizoenen als nieuweling tot minimaal acht doelpunten na de hervatting van de competitie. Alexander Isak was de grootste voltreffer, met dertien goals voor Willem II in 2018/19. Sébastien Haller flikte het kunstje zelfs voor twee verschillende clubs, met elf treffers voor zowel FC Utrecht (2014/15) als Ajax (2020/21). Lammers behoort nu tot dat selecte gezelschap van geslaagde buitenkansjes.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. Lammers
Meer over S. Lammers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.