Van Dijk ook na belangrijke zege voorzichtig met titelvoorspelling

Reacties

Liverpool boekte donderdagavond een belangrijke zege in de Premier League, nummer twee Leicester City werd met ultiem machtsvertoon opzijgezet: 0-4. Virgil van Dijk heerste in het hart van de defensie, maar houdt zelfs na dit goede resultaat een slag om de arm.

Van Dijk ook na belangrijke zege voorzichtig met titelvoorspelling
© Pro Shots

In een zware decembermaand speelde Liverpool al zes wedstrijden voor het duel in Leicester, maar ook tegen de ploeg in vorm was Liverpool ongenaakbaar. 'Je hoeft niemand op te laden voor zo'n mooie wedstrijd op Boxing Day', kijkt Van Dijk bij Ziggo terug op de mooie ambiance. 'De fans maakten er een mooie sfeer van, we hebben het laten zien vandaag', aldus een trotse Van Dijk.

De defensie van Liverpool stond tegen Leicester geen enkel schot op doel toe en Premier League-topscorer Jamie Vardy kwam pas voor de vierde keer dit seizoen niet tot scoren in eigen huis. 'We wisten dat dit een zware pot zou worden. Tegen een team met veel vertrouwen, met een spits die aardig in vorm is. We hebben ze goed geanalyseerd en heel veel klopte bij ons vandaag', keek Van Dijk terug op het duel.

Liverpool speelt nog één duel in 2019 en kan dan ook terugkijken op het voetbaljaar. Van Dijk is blij met het verlopen jaar, waarin bijvoorbeeld de Champions League werd gewonnen. '2019 is een uitstekend jaar geweest, met Liverpool en Oranje. Hopelijk wordt 2020 nog beter', keek Van Dijk vooruit naar de eventuele Premier League-titel van Liverpool en een goede prestatie van Oranje op het komende EK.

De titel in Engeland komt voor Liverpool een stuk dichterbij na dit resultaat, The Reds staan nu dertien punten voor op Leicester en hebben ook een wedstrijd minder gespeeld. Liverpool is vooralsnog ongeslagen in Engeland, maar Van Dijk wil nog niets horen over de titel. 'We moeten de focus op onszelf leggen en het wedstrijd voor wedstrijd pakken. Tot de laatste wedstrijd van het seizoen moeten we alles geven. Vorig seizoen verloren we één wedstrijd, maar werden we geen kampioen…', was de pijnlijke, maar juiste conclusie van Van Dijk. Liverpool pakte dat seizoen 97 punten, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Manchester City.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.