Liverpool blaast Leicester omver en zet nu al grote stap richting titel

Liverpool heeft op imponerende wijze de claim op de landstitel kracht bijgezet. Belager Leicester City werd van het veld geblazen, zowel verdedigend als aanvallend was de koploper oppermachtig. Door de overwinning is het gat tussen de nummer één en twee nu al opvallend groot.

Leicester City
0 - 4
Liverpool
Liverpool

Naar het slotstuk van Boxing Day keek voetbalminnend publiek reikhalzend uit. Koploper Liverpool op bezoek bij Leicester, dat opnieuw een stuntseizoen doormaakte. De verwachtingen kwamen niet volledig uit, omdat de thuisclub niet bij machte was om het de defensie van Liverpool echt moeilijk te maken. Virgil van Dijk en zijn teamgenoten heersten achterin, maar ook in de aanval. Vooral Trent Alexander-Arnold speelde de wedstrijd van zijn leven.

Voorafgaande aan het duel in het King Power Stadium was het verschil tussen de koploper en runner-up tien punten, Liverpool had ook nog een wedstrijd in te halen. De club kwam donderdag als wereldkampioen naar Leicester, afgelopen zaterdag werd Flamengo na verlenging (1-0) verslagen op het WK voor clubteams.

Manager Jürgen Klopp kon tegen de nummer twee van de Premier League geen beroep doen op Joël Matip en Dejan Lovren, waardoor Joe Gomez werd gekoppeld aan Van Dijk achterin. Georginio Wijnaldum keerde ten opzichte van de finale tegen Flamengo terug op het middenveld.

Trent Alexander-Arnold was niet te houden in Leicester.

De uitclub slaagde erin om Leicester van het eigen doel te houden. Met nog twintig minuten te gaan had Leicester zelfs geen schot op doel gelost. Op dat moment kwam Liverpool op een 0-2 voorsprong. Caglar Söyüncü maakte op ongelukkige wijze hands na een corner en de ingevallen James Milner benutte de strafschop die volgde.

Zo'n veertig minuten voor de 0-2 was Liverpool op voorsprong gekomen. Alexander-Arnold kreeg veel ruimte om een voorzet af te leveren en zijn lange pass was perfect aangesneden voor zowel Firmino als Mohamed Salah. Eerstgenoemde klopte keeper Kasper Schmeichel met een kopbal.

Firmino was een kwartier voor tijd weer trefzeker, opnieuw op aangeven van Alexander-Arnold. De rechtsback werd via mooi aanvalsspel vrijgespeeld en met een lage voorzet vond hij zijn teamgenoot. De Braziliaan nam aan, nam vervolgens de tijd om een hoek te kiezen en liet Schmeichel opnieuw kansloos, zoals Liverpool heel het elftal van Leicester kansloos liet in deze wedstrijd.

Het zo frivool spelende Leicester was in de slotfase geen schim meer van zichzelf en kreeg een volgende dreun te verwerken. Alexander-Arnold werd volledig vrijgelaten op rechts en met een schuiver bekroonde hij zijn goede wedstrijd nu ook met een doelpunt.

De ruime overwinning van Liverpool maakt de titelstrijd in Engeland niet echt spannender. The Reds staan nu dertien punten voor op Leicester en hebben dus ook een wedstrijd minder gespeeld. De verliespartij van Leicester betekent overigens ook dat Manchester City in deze speelronde de nieuwe nummer twee kan worden en daarmee dus ook meteen de 'naaste' belager van koploper Liverpool.