VI's Wereldelftal van 2019: bewierookte Van Dijk de enige optie?

Reacties

Nu 2019 op zijn einde loopt, stelt VI een Wereldelftal samen. Per positie selecteerden we op de redactie vijf spelers. De definitieve keuze is aan jullie. In aflevering vier de tweede positie centraal achterin, waarbij Virgil van Dijk na alle individuele onderscheidingen de enige echte kandidaat lijkt.

VI's Wereldelftal van 2019: bewierookte Van Dijk de enige optie?
© Pro Shots

Virgil van Dijk

Hij hoefde alleen Lionel Messi voor zich te dulden op de prestigieuze Gouden Bal-verkiezing. Dat zegt eigenlijk alles over het jaar dat Van Dijk (28) achter de rug heeft. De Nederlander heeft zich via FC Groningen, Celtic, Southampton en nu Liverpool opgewerkt tot misschien wel de beste verdediger ter wereld. Van Dijk pakte vorig seizoen de Champions League met Liverpool, werd door de UEFA verkozen tot Speler van het Jaar en ligt momenteel op koers om de landstitel binnen te halen met de Engelse grootmacht.

Aymeric Laporte

Behalve de Franse bondscoach Didier Deschamps lijkt iedereen wel overtuigd van de kwaliteiten van Laporte (25). Manchester City telde anderhalf jaar geleden 65 miljoen euro voor hem neer en vrijwel direct paste de Franse verdediger perfect in het spelplan van Pep Guardiola. Verdedigend staat hij zijn mannetje, met de bal aan de voet maakt hij het verschil. Nu Laporte herstellende is van een zware blessure, blijkt hoe belangrijk hij was voor City. Opmerkelijk genoeg wacht de mandekker nog steeds op zijn eerste interland.

Clément Lenglet

Deze man valt in tegenstelling tot Aymeric Laporte wel in de smaak bij Didier Deschamps en is inmiddels een vaste waarde in de selectie van Frankrijk. Bij zijn club Barcelona heeft Lenglet (24) landgenoot Samuel Umtiti uit de basis gespeeld. Barça leek hem medio 2018 vooral voor de breedte te kopen, maar voor 'slechts' 36 miljoen euro heeft de Spaanse grootmacht een absolute topverdediger in huis gehaald. Zowel verdedigend als opbouwend is Lenglet van grote waarde voor de Catalanen.

Harry Maguire

Vele wenkbrauwen werden gefronst toen Manchester United afgelopen zomer 89 miljoen euro overmaakte naar Leicester City voor Maguire (26). De verdediger is dan ook niet direct de meest opvallende speler in een elftal. Toch wordt Maguire onderschat. Hij is verzekerd van een basisplaats bij United én de nationale ploeg van Engeland, is verdedigend zelden op een foutje te betrappen, is vrijwel onklopbaar door de lucht en bovendien zijn zijn voetballende kwaliteiten lang zo slecht niet als vaak wordt geroepen.

Sergio Ramos

Natuurlijk mag Sergio Ramos (33) niet ontbreken in deze lijst. De aanvoerder van Real Madrid is al jaren een zekerheidje in de absolute wereldtop. Ramos heeft een uitstraling om u tegen te zeggen, is defensief zeer solide en scoort bovendien gemakkelijker dan menig middenvelder of aanvaller. Ook het afgelopen jaar was Ramos een lichtpuntje bij Real Madrid, dat toch een zeer moeilijke tijd kende. Dat hij op 33-jarige leeftijd na 170 interlands nog altijd een zekerheidje is bij Spanje, zegt ook genoeg.

Enkele spelers die door de redactie werden genomineerd, maar niet genoeg nominaties kregen om bij de beste vijf te komen: Daley Blind, Giorgio Chiellini, Milan Skriniar, Thiago Silva en Çaglar Söyüncü.

Bepaal via onderstaande poll hoe VI's Elftal van het Jaar eruit komt te zien. Tijdens de laatste dagen van 2019 zullen alle posities en de trainer aan bod komen. Per dag behandelen we er twee. Begin januari wordt de uitslag bekend.

Poll (gesloten) Welke centrale verdediger hoort thuis in VI's Wereldelftal van 2019?
  • 95% Virgil van Dijk (Liverpool) (10.809 stemmen)
  • 1% Aymeric Laporte (Manchester City) (96 stemmen)
  • 0% Clément Lenglet (Barcelona) (46 stemmen)
  • 0% Harry Maguire (Leicester City/Manchester United) (52 stemmen)
  • 3% Sergio Ramos (Real Madrid) (390 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.