VI's Wereldelftal van 2019: Neymar grote afwezige in sterrenshow

Reacties

Nu 2019 op zijn einde loopt, stelt VI een Wereldelftal samen. Per positie selecteerden we op de redactie vijf spelers. De definitieve keuze is aan jullie. In aflevering elf de positie links in de aanval, waar dit jaar zoveel spelers uitblonken dat met Neymar een grote ster sneuvelde. 

VI's Wereldelftal van 2019: Neymar grote afwezige in sterrenshow
© Pro Shots

Eden Hazard

Kan sinds zijn megatransfer naar Real Madrid nog niet overtuigen, maar verkeerde in bloedvorm tijdens zijn laatste jaar bij Chelsea. Met 21 treffers kende Hazard (28) zijn meest productieve jaar sinds hij in 2012 neerstreek op Stamford Bridge. Een derde landstitel met The Blues leverde het niet op, maar de Londenaren wonnen wel de Europa League ten koste van stadgenoot Arsenal. Hazard werd verkozen tot beste speler van dat toernooi. Het was zijn laatste kunstje voor Chelsea voordat hij voor 100 miljoen euro naar Spanje vertrok.

Sadio Mané

Definitief toegetreden tot de elite van het Europese voetbal na zijn cijfermatig beste seizoen voor Liverpool (26 goals). Mané (27) was samen met ploeggenoot Mohamed Salah en Arsenal-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang gedeeld topscorer van de Premier League. De erkenning volgde later dit jaar, toen de Senegalees zowel door de FIFA als France Football bij de beste vijf spelers ter wereld werd geschaard. De bekroning van zijn topjaar volgt mogelijk in januari, als Mané topfavoriet is voor de prijs van Afrikaans Voetballer van het Jaar.

Cristiano Ronaldo

Ook op zijn 34ste grensverleggend goed. Juist toen er voor het eerst verhalen opdoken over de onvermijdelijke aftakeling van zijn afgetrainde lichaam, maakte Ronaldo het doelpunt van het jaar door als een NBA-basketballer het luchtruim te kiezen en raak te koppen. Ook na zijn transfer naar Juventus was de Portugees weer een garantie voor goals, al deed hij niet waarvoor hij gehaald was: de Champions League winnen. En dus moest Ronaldo zijn meerdere erkennen in Lionel Messi en Virgil van Dijk. In 2020 volgt een nieuwe poging. 

Heung-Min Son

Ontzettend belangrijk voor Tottenham Hotspur op weg naar de Champions League-finale van afgelopen seizoen. Scoorde drie keer in het tweeluik met Manchester City in de kwartfinale en werd verkozen tot Speler van het Jaar door de fans van Spurs, vóór Harry Kane. Dit seizoen is Son (27) ook alweer goed voor tien goals, ondanks de moeizame start en het ontslag van Mauricio Pochettino. Werd door José Mourinho vergeleken met Ronaldo (de Braziliaan) na zijn fantastische solodoelpunt tegen Burnley. 

Raheem Sterling

Misschien wel de allerbeste speler van het Manchester City dat afgelopen seizoen de landstitel prolongeerde. Onder de vleugels van Pep Guardiola heeft Sterling (25) geleerd zijn onmiskenbare kwaliteiten te koppelen aan rendement. Het resulteert in een stortvloed aan goals: 25 tijdens het afgelopen seizoen en dit seizoen al 18. De Engelse vleugelspits kreeg erkenning van de Britse pers, die hem verkozen tot Speler van het Jaar. Bij de verkiezing van de spelersvakbond kreeg Virgil van Dijk de voorkeur. 

Enkele spelers die door de redactie werden genomineerd, maar niet genoeg nominaties kregen om bij de beste vijf te komen: Memphis Depay, Neymar, Marcus Rashford en Timo Werner.

Bepaal via onderstaande poll hoe VI's Elftal van het Jaar eruit komt te zien. Tijdens de laatste dagen van 2019 zullen alle posities en de trainer aan bod komen. Per dag behandelen we er twee. Begin januari wordt de uitslag bekend. 

Poll (gesloten) Welke linkeraanvaller hoort thuis in VI's Wereldelftal van 2019?
  • 5% Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid) (362 stemmen)
  • 59% Sadio Mané (Liverpool) (4.663 stemmen)
  • 21% Cristiano Ronaldo (Juventus) (1.627 stemmen)
  • 4% Heung-Min Son (Tottenham Hotspur) (275 stemmen)
  • 12% Raheem Sterling (Manchester City) (914 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.