Van Bommel dicht bij vastleggen 'Belgische Tarzan'

Reacties

Mark van Bommel mag bij VfL Wolfsburg snel een nieuwe verdediger begroeten. Volgens BILD is de overgang van Sebastiaan Bornauw zo goed als afgerond. De 22-jarige Belg komt over van 1. FC Köln.

Van Bommel dicht bij vastleggen 'Belgische Tarzan'
© Pro Shots

Bornauw liet bij Köln vanwege de aanstaande transfer het trainingskamp al schieten. Met bonussen zou de transfersom op zo'n zeventien miljoen euro uitkomen. Bornauw beschikte bij Köln nog over een contract tot medio 2024.

Met Wolfsburg mag de Belg zich verheugen op Champions League-voetbal, hetgeen behaald werd door de vierde plek van afgelopen seizoen.

Bornauw is afkomstig uit de jeugdopleiding van Anderlecht, dat hem in 2019 voor zes miljoen euro verkocht aan Köln. Bij de Duitse club speelde hij in totaal 57 duels, waarin hij als verdediger zeven keer scoorde. Een van die treffers was op de slotdag van het voorbije seizoen. Bornauw, die als bijnaam vanwege zijn uiterlijk De Belgische Tarzan heeft, maakte tegen Schalke 04 het enige doelpunt. Daardoor degradeerde niet Köln, maar Werder Bremen. Via de play-offs dwong de ploeg uit Keulen vervolgens handhaving af door Holstein Kiel over twee duels te verslaan.

In principe zal de tweevoudig international met Wout Weghorst gaan samenspelen. Hoewel club en speler al aangaven dat een transfer een optie is voor de Oranje-international, is het zover nog niet gekomen.

Spelersprofiel

S. Bornauw


Geboortedatum:
22 maart 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Wemmel
Nationaliteit
België
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
VfL Wolfsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.