Nieuw degradatiedrama blijft uit: niet nóg een grote naam in Tweede Bundesliga

Reacties

1. FC Köln heeft zaterdag degradatie uit de Bundesliga voorkomen. In het tweede deel van de barrage werd Holstein Kiel op eigen veld alsnog op de knieën gedwongen.

Nieuw degradatiedrama blijft uit: niet nóg een grote naam in Tweede Bundesliga
© Pro Shots
Holstein Kiel
Holstein Kiel
1 - 5
1. FC Köln
1. FC Köln

Tweede Bundesliga-club Holstein Kiel beleeft een ongekend seizoen. In de strijd om de DFB Pokal zorgde de club, die in 2013 nog op het vierde niveau acteerde, voor een enorme stunt door Bayern München uit te schakelen. In de halve finale stond Borussia Dortmund de ultieme bekerdroom in de weg.

In de reguliere competitie werd op de laatste speeldag een andere droom hardhandig verstoord. Directe promotie naar de Bundesliga glipte door de vingers. Maar die deceptie werkte niet door in het eerste deel van de barrage met 1. FC Köln, dat het eerste duel op eigen veld verloor (0-1).

Die Störche hadden dankzij dat resultaat de beste papieren voor de laatste resterende plaats in de Bundesliga. Na het eerste kwartier zag het er allemaal anders uit. Ook deze droom ging aan diggelen.

Jae-Sung Lee had binnen een minuut de vroege Keulse openingstreffer van boegbeeld Jonas Hector nog wel ongedaan gemaakt, maar in de dertiende minuut stond er 1-3 op het scorebord. Sebastian Andersson was met twee rake kopballen de beul voor Holstein Kiel. Rafael Czichos gaf Die Geissbocken in de 39ste minuut meer rust.

Een noodzakelijk wonder bleef in de tweede helft uit voor Holstein Kiel, dat daardoor niet in het kielzog van VfL Bochum en SpVgg Greuther Fürth de stap omhoog naar de Bundesliga maakte. Met Werder Bremen en Schalke 04 verdwenen er al twee gevallen grootmachten van dat podium. Dat lot bleef het roemruchte Köln bespaard met dank aan het Wonder van Kiel, waar Ellyes Skhiri op de valreep de Keulse vreugde vergrootte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.