Bundesliga dreigt opnieuw een gevallen grootmacht te verliezen

Reacties

1. FC Köln staat op de rand van de afgrond. De drievoudig kampioen van Duitsland verloor woensdag in eigen huis de eerste ontmoeting met Holstein Kiel in de promotie/degradatiewedstrijden.

Bundesliga dreigt opnieuw een gevallen grootmacht te verliezen
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
0 - 1
Holstein Kiel
Holstein Kiel

Köln klom op de laatste speeldag van het Bundesliga-seizoen nog naar de zestiende plaats en duwde Werder Bremen daarmee naar de Tweede Bundesliga. Het zorgde voor een groot feest bij Köln, maar de manschappen van Friedhelm Funkel zullen nu alle zeilen moeten bijzetten om niet zelf ook af te dalen. Holstein Kiel staat dankzij een goal van Simon Lorenz op een 0-1 voorsprong.

Aankomende zaterdag wacht de return en Köln (waar Kingsley Ehizibue woensdag negentig minuten op de bank bleef) zal in dit duel in ieder geval moeten scoren om degradatie te kunnen voorkomen. Met Werder Bremen en Schalke 04 verdwenen er al twee gevallen grootmachten van het Bundesliga-podium. De Tweede Bundesliga is volgend seizoen sterker dan ooit.

Holstein Kiel is sinds de oprichting van de Bundesliga in de jaren zestig nog nooit op het hoogste niveau actief geweest. In 1912 werd de club wel eens kampioen van Duitsland. Holstein Kiel stijgt dit seizoen sowieso boven zichzelf uit: de stuntploeg bereikte ook al de halve finale van het Duitse bekertoernooi, onder meer door titelhouder Bayern München uit te schakelen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.