Holstein Kiel struikelt op zinderende slotdag Tweede Bundesliga

Reacties

Op een ongekende spannende laatste speeldag hebben VfL Bochum en SpVgg Greuther Fürth zich zondag verzekerd van promotie naar de Bundesliga. Holstein Kiel strandde in het zicht van de haven.

Holstein Kiel struikelt op zinderende slotdag Tweede Bundesliga
© Pro Shots
Holstein Kiel
Holstein Kiel
2 - 3
Darmstadt 98
Darmstadt 98
Greuther Fürth
Greuther Fürth
3 - 2
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 1
Sandhausen
Sandhausen

Holstein Kiel beleeft een historisch seizoen. In de strijd om de DFB Pokal zorgde de club, die in 2013 nog op het vierde niveau acteerde, voor een stunt door Bayern München uit te schakelen. In de halve finale stond Borussia Dortmund de ultieme bekerdroom in de weg.

Ook in de reguliere competitie blijft een tastbaar succes achterwege. Als nummer twee begonnen aan de laatste speelronde ging het op eigen veld mis. Ondanks een voorsprong dankzij Janni Serra moesten Die Störche hun meerdere erkennen in SV Darmstadt 98. Goals van Serdar Dursun (2) en Immanuel Höhn velden het vonnis over Holstein Kiel (2-3).

Want achter de kersverse kampioen VfL Bochum – dat het seizoen afsloot met een zege op Sandhausen (3-1) – profiteerde Greuther Fürth van de misstap van Holstein Kiel. Gemakkelijk ging het niet, mede door de rode kaart voor Anton Stach kort voor rust. In de tweede helft sloeg Fürth met een man minder toe. Fortuna Düsseldorf stapte ondanks de numerieke meerderheid als verliezer van het veld door goals van Branimir Hrgota, Julian Green en Dickson Abiama (3-2).

Bochum en Greuther Fürth nemen de plaats in van gevallen grootmachten Schalke 04 en Werder Bremen. In een barrage zal Holstein Kiel met nummer zestien van de Bundesliga 1. FC Köln gaan strijden voor één plaats op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.