Van auto-ongeluk naar heldenrol in FA Cup: emoties bij Crawley-held

Reacties

Crawley Town is maandagavond een van de opvallendste clubs bij de loting voor de laatste 32 in het FA Cup-toernooi. De nummer zes van de League Two vloerde zondagmiddag Leeds United, een stunt waar Engelse media wel pap van lusten.

Van auto-ongeluk naar heldenrol in FA Cup: emoties bij Crawley-held
© Pro Shots
Crawley Town
Crawley Town
3 - 0
Leeds United
Leeds United

Met name het bijzondere verhaal van Nick Tsaroulla wordt breed uitgemeten. Dat de 21-jarige linkervleugelverdediger überhaupt meedeed, mag al een klein wonder worden genoemd. Een zwaar auto-ongeluk leek zijn loopbaan in 2017 namelijk in de knop te breken. Het talent verliet de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur en probeerde bij Brentford alsnog door te breken.

Tsaroulla reikte echter niet tot een optreden in de hoofdmacht van de club uit het Championship, waarop hij in oktober vorig jaar tekende voor Crawley Town. Uitgerekend in het duel met Leeds maakte Tsaroulla zijn eerste goal als prof.

'Er waren echt wel een paar mensen die zich afvroegen waarom ik dit soort gasten er per se wilde hebben', vertelde manager John Yems na afloop voor de camera van de BBC, daarmee ook verwijzend naar de door velen al afgeschreven uitblinker Max Wetters. 'Soms moet je spelers gewoon een tweede kans geven. Ze waren briljant.'

Tsaroulla, die opgroeide in Londen maar jeugdinterlands voor Cyprus speelde, stond met een brok in de keel de pers te woord. 'Ik heb een heel lange en zware weg moeten afleggen. Wat een moment is dit… ik hoop zo dat ik hiermee anderen kan inspireren.'

Televisiepersoonlijkheid
Een andere opvallende speler bij Crawley Town is Mark Wright, een bekende televisiepersoonlijkheid in Engeland. Dat dankt de 33-jarige verdediger aan zijn rol als castlid in de eerste drie edities van The Only Way Is Essex. Wright, die deel uitmaakte van de jeugdopleiding van West Ham United, Tottenham Hotspur en Arsenal, mocht zondag in de blessuretijd invallen.

Het zijn verhalen als deze die de FA Cup zo mooi maken, zeker aan het begin van het kalenderjaar, wanneer de grote tenoren aan moeten treden tegen absolute underdogs. En zo af en toe staan er bij de 'kleine luyden' spelers als Tsaroulla op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Crawley Town
Meer over Crawley Town
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.