FA Cup-magie: vierdeklasser zorgt voor megastunt tegen Leeds

Reacties

Leeds United is zondagmiddag het slachtoffer geworden van een ouderwetse FA Cup-stunt. De ploeg van Marcelo Bielsa liet zich verschrikkelijk te kijk zetten door Crawley Town, de nummer zes van de League Two, oftewel het vierde niveau.

FA Cup-magie: vierdeklasser zorgt voor megastunt tegen Leeds
© Pro Shots
Crawley Town
Crawley Town
3 - 0
Leeds United
Leeds United

FA Cup en Crawley Town? Dan gaan je gedachten meteen terug naar het seizoen 2010/11, toen de club als vijfdeklasser tot de vijfde ronde reikte. De equipe van de Nederlandse doelman Michel Kuipers strandde destijds tegen Manchester United (1-0, doelpunt Wes Brown).

Tien jaar nadien werd Leeds het leven zuur gemaakt door Crawley Town. In het eerste bedrijf was de grootste mogelijkheid voor de underdog: Tom Nichols zag een uitstekende kopbal worden gekeerd door Kiko Casilla. Leeds had meer balbezit, maar deed daar weinig mee.

Pascal Struijk moest, net als twee collega's, halverwege plaatsmaken bij Leeds. De mutaties van Bielsa zorgden niet bepaald voor beter spel bij de Premier League-promovendus. Integendeel: Crawley Town opende vijf minuten na rust de score via Nick Tsaroulla, die toesloeg na een fraaie actie. Leeds had deze dreun nog niet verwerkt of de thuisploeg maakte er via Ashley Nadesan 2-0 van. Na de 3-0 van Jordan Tunnicliffe, die scoorde uit een rebound, was duidelijk dat Crawley Town aan een onvergetelijke wedstrijd bezig was.

Prachtig verhaal
Tien jaar na de sprookjesachtige campagne schrijven The Reds zo opnieuw historie. Al tijdens de wedstrijd sijpelden de mooiste anekdotes over de nieuwe helden door. Zo leek het erop dat de loopbaan van doelpuntenmaker Tsaroulla in 2017 in de knop werd gebroken toen hij als speler van de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur betrokken was bij een zwaar auto-ongeluk. De speler was een jaar uit de roulatie voordat hij de Londenaren moest verlaten. Tegen Leeds maakte Tsaroulla zijn eerste goal als prof.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.