ManUtd boekt nipte zege op vijfdedivisionist Crawley

Met een compleet B-elftal betrad Manchester United zaterdag het veld voor het FA Cup-duel met

Crawley Town. De vijfdedivisionist leek niet geïntimideerd en zorgde er nog bijna voor dat beide ploegen op herhaling moesten. Zo ver kwam het echter niet, United won met 1-0.

Op aangeven van Darron Gibson kon Wes Brown (foto) in de 28ste minuut de bal achter de Nederlandse doelman Michel Kuipers koppen. Het lukte de Mancunians niet om de score in eigen huis verder uit te bouwen. Gabriel Obertan was dicht bij de bevrijding voor United maar de aanvaller verzuimde te scoren.

Ondanks het feit dat Crawley Town af en toe gedurfd probeerde aan te vallen, was het al snel duidelijk dat de ploeg het veld met een nederlaag zou verlaten. Schoten van onder anderen Dean Howell en David Hunt eindigden ver naast het doel van Anders Lindegaard.

Edwin van der Sar kreeg van Manchester United-manager Sir Alex Ferguson rust toegewezen voor de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Marseille woensdag.

Overige uitslagen 5de ronde FA CupBirmingham City-Sheffield Wednesday 3-0Stoke City-Brighton and Hove Albion 3-0 Foto: VI Images