Ongekende blamage Spurs in League Cup-toernooi, City eenvoudig verder

Tottenham Hotspur heeft zich dinsdagavond geblameerd op bezoek bij Colchester United, een club uit de League Two. In de derde ronde van het League Cup-toernooi werd de Champions League-finalist van vorig seizoen uitgeschakeld. Manchester City, Arsenal, Leicester City en Everton hebben zich wel eenvoudig geplaatst voor de achtste finale.

Colchester United
ns
0 - 0
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur ging dinsdagavond voor de derde ronde van de League Cup op bezoek bij de nummer tien van de League Two, Colchester Untied. Mauricio Pochettino koos dan ook voor een B-elftal zonder bijvoorbeeld Harry Kane, Heung-min Son en Christian Eriksen. Onder meer Dele Alli en Lucas Moura stonden wel binnen de lijnen, maar ook zij wisten de ban niet te breken voor rust. Het publiek in het Colchester Community Stadium moest het met een doelpuntloze eerste helft doen.

Toen na ruim een uur spelen nog steeds geen goals te bewonderen waren, voelde Pochettino zich genoodzaakt een dubbele wisselen toe te passen. Son en Eriksen losten de twintigjarige Japhet Tanganga en de zeventienjarige Troy Parrott af. Het mocht niet baten voor Tottenham Hotspur. Er moesten penalty's genomen worden nadat in 95 minuten geen goals waren gevallen.

In die penaltyserie begon Spurs meteen met een achterstand. Eriksen miste de allereerste penalty. Namens Colchester United deed Jevani Brown bij een 2-2 stand hetzelfde. De grootste pechvogel van avond werd echter Lucas. De Braziliaan miste de vijfde penalty namens Spurs en omdat Tom Lapslie vervolgens wel scoorde, knikkerde de ploeg uit de League Two Tottenham Hotspur uit het League Cup-toernooi. Een ongekende sensatie.

Preston North End
0 - 3
Manchester City

Met een 8-0 zege in het thuisduel met Watford op zak reisde Manchester City dinsdagavond af naar Preston North End voor het duel in de derde ronde van de League Cup. Hoewel manager Pep Guardiola achterin met doelman Claudio Bravo en verdedigers Angeliño, Eric García, Taylor Harwood-Bellis en João Cancelo wel wat wijzigingen doorvoerde, was er met een voorhoede bestaande uit Bernardo Silva, Gabriel Jesus en Raheem Sterling bepaald geen sprake van een B-garnituur.

De nummer drie van het Championship had dan ook weinig in de melk te brokkelen tegen de regerend landskampioen. Nadat Raheem Sterling een weergaloze solo had afgerond, liepen The Citizens nog voor rust uit naar 0-3 voorsprong. Gabriel Jesus maakte de 0-2, waarna een voorzet van David Silva door Ryan Ledson in eigen doel werd gewerkt. Het gaspedaal kon zodoende in de tweede helft losgelaten worden en aan de score veranderde dan ook niets meer.

Manchester City bekert eenvoudig verder en meldt zich in de achtste finales van het League Cup-toernooi, het toernooi dat The Citizens vorig seizoen wonnen.

Sheffield Wednesday
0 - 2
Everton
Everton

Everton draait in de Premier League nog niet opperbest met zeven punten uit de eerste zes wedstrijden. The Toffees bezetten daardoor een veertiende plaats en het vertrouwen voor het uitduel met Sheffield Wednesday, de nummer negen van het Championship, was dan ook niet optimaal bij de ploeg van coach Marco Silva.

Toch kende Everton weinig problemen met de club waar Joey Pelupessy in de basis stond. De oud-middenvelder van onder meer Heracles Almelo moest toezien hoe Dominic Calvert-Lewin zich in de eerste helft al manifestesteerde tot de grote man bij Everton. Met twee goals in de eerste tien minuten gooide hij de wedstrijd eigenlijk al vroeg in het slot.

Sheffield Wednesday probeerde in de resterende tachtig minuten vanzelfsprekend met man en macht nog de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar dat lukte niet. Everton meldt zich bij de laatste zestien van het League Cup-toernooi.

Arsenal
Arsenal
5 - 0
Nottingham Forest

Arsenal had dinsdagavond als voordeel dat het voor de derde ronde van de League Cup in eigen huis mocht spelen. Nottingham Forest, de nummer zes van het Championship, kwam op bezoek in het Emirates Stadium. Arsenal was logischerwijs de bovenliggende partij met legio kansen, maar in de eerste helft leverden al die doelpogingen slechts één goal op. Wel een heel fraaie: Reiss Nelson gaf de bal hoog op Callum Chambers, die de bal op zijn beurt met een volley voor het doel slingerde. Het was vervolgens Gabriel Martinelli die zijn eerste goal in Engeland maakte. De Braziliaan verzorgde ook het slotakkoord in Londen door de 5-0 te maken.

In de tweede helft liep Arsenal namelijk simpel weg bij de subtopper uit het Championship en tankte de club vertrouwen voor de komende wedstrijden. Via Rob Holding werd het 2-0, waarna de jonkies het overnamen. Joe Willock zorgde voor de derde treffer en Nelson maakte er dus voor de tweede treffer van Martinelli ook 4-0 van.

Het was al met al een zeer positieve avond voor Arsenal, dat Kieran Tierney succesvol zag debuteren en ook Héctor Bellerín zag terugkeren. De Spanjaard lag lang uit de roulatie met een blessure, Arsenal had de rechtsback moeten missen sinds 19 januari 2019.