Valencia-coach haakt in op 'diefstal-tweet': 'Hoe kan dit met de VAR?'

Niet de indrukwekkende mijlpaal van Karim Benzema maar de penalty waaruit hij zijn 300ste treffer voor Real Madrid maakte, is in Spaanse media hét onderwerp van gesprek na het competitieduel met Valencia (4-1). Die had volgens de bezoekende club immers niet mogen worden gegeven.

Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Valencia
Valencia

De bal ging zaterdagavond vlak voor rust op de stip na licht contact in het strafschopgebied tussen Valencia-verdediger Omar Alderete en Real-middenvelder Casemiro. Bij Los Che waren ze het totaal niet eens met die beslissing. Valencia sprak op Twitter zelfs van repetitieve diefstal, verwijzend naar eerdere penalty's die Real kreeg.

Met die zware woorden werd Valencia-coach José Bordalás na afloop geconfronteerd op de persconferentie. Hij zwakte het enigszins af. 'We kunnen niet van diefstal spreken, maar we kunnen wel zeggen dat het moment de wedstrijd heeft beïnvloed', zei hij over de 1-0. 'Ik snap niet hoe dit tegenwoordig nog kan gebeuren met de VAR.'

Die had volgens Bordalás moeten ingrijpen. 'Dit is geen penalty. Ik snap dat de scheidsrechter dit kan interpreteren als een penalty, maar de VAR is er om dit te corrigeren. Alderete won het duel. Casemiro is slim, laat zich vallen en de scheidsrechter fluit. Dat is hoe ik het zie', reageerde de coach na het terugzien van de beelden in de rust.

Collega Carlo Ancelotti ging tijdens de persconferentie eveneens in op de veelbesproken tweet van Valencia. De Italiaan hield zich op de vlakte. 'Van grote afstand leek het me vrij duidelijk, maar ik heb niet precies gezien wat er gebeurde', zei de trainer van Real, die dus niet wilde zeggen of er sprake was van diefstal of niet, zoals Valencia beweerde.

Wel erkende Ancelotti dat de strafschop zijn ploeg in het zadel hielp. 'Het klopt dat de penalty ons hielp, maar we speelden een complete wedstrijd. We verdienden de overwinning.' Bordalás sloot zich daarbij aan. 'Het mag geen excuus zijn. Ik ben niet blij met de tweede helft, de ploeg was heel kwetsbaar. Madrid kon de 2-0 en de 3-0 heel makkelijk maken.'

Cillessen
Daar kon ook Jasper Cillessen niets aan doen. De Oranje-international keepte volgens AS een sterke eerste helft, maar kreeg er uiteindelijk toch vier om de oren. 'Hij had een goede redding op een kopbal van Eder Militão en greep in de tweede helft goed in met zijn been bij een schot van Marco Asensio. Toch incasseerde hij vier treffers.'