Jubilaris Benzema en Vinícius laten Cillessen vier keer vissen

Real Madrid heeft zonder problemen afgerekend met Valencia. Mede dankzij de driehonderdste treffer van Karim Benzema in Madrileense dienst werden Los Che zaterdagavond met ruime cijfers verslagen. Real heeft nu acht punten meer dan runner-up Sevilla, al hebben de Andalusiërs twee wedstrijden minder gespeeld.

Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Valencia
Valencia

Jasper Cillessen onderscheidde zich in de eerste helft, maar kon niet voorkomen dat De Koninklijke met een 1-0 voorsprong aan de thee ging, en dat de achterstand na de pauze groter werd. Twee minuten voor de rust mocht Benzema na een overtreding van Mouctar Diakhaby op Casemiro aanleggen vanaf elf meter en hij schoot kiezelhard binnen. Op basis van het veldspel en de kansen was de voorsprong voor het team van Carlo Ancelotti meer dan terecht.

Real mikte in de eerste helft zestien keer tussen de palen en zette Cillessen dus ook meermaals aan het werk. De keeper redde op een kopbal van Eder Militão, op een schot van Marco Asensio en keek een krullend schot van Benzema naast. Vlak voor de openingstreffer raakte Luka Modric de lat. In de tweede helft besliste Real binnen een kwartier de wedstrijd. Vinícius Júnior verdubbelde de marge door na een combinatie met Benzema door de defensie heen te lopen en binnen te schuiven.

Later, in minuut 61, kopte Vinícius van dichtbij een rebound binnen nadat Asensio in eerste instantie op Cillessen was gestuit. Het verzet van Valencia was daarmee definitief gebroken, want lange tijd kwam men niet verder meer dan een poging van buiten het strafschopgebied van Daniel Wass. Het gaf Ancelotti de gelegenheid om Luka Modric en Casemiro rust te gunnen; de middenvelders werden vervangen door Eduardo Camavinga en Federico Valverde.

Een kwartier voor tijd deed Valencia toch nog wat terug in Santiago Bernabéu. Ferland Mendy hield Marco André aan de arm vast en veroorzaakte daarmee een strafschop. Gonçalo Guedes ontfermde zich over de bal en stuitte in eerste instantie op Courtois, maar kopte vervolgens alsnog binnen. Verder kwam het team van José Bordalás echter niet meer. In de slotfase liep Real uit naar 4-1: Benzema ontving het leer na een lage voorzet van Mendy, draaide eenvoudig weg en knalde via de paal raak.