Benzema bereikt duizelingwekkende mijlpaal bij Real Madrid: 300 (!) goals

Reacties

Karim Benzema heeft een bijzondere mijlpaal te pakken. De Franse spits maakte zaterdag tegen Valencia zijn driehonderdste doelpunt in het shirt van De Koninklijke.

Benzema bereikt duizelingwekkende mijlpaal bij Real Madrid: 300 (!) goals
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Valencia
Valencia

Benzema kwam in de zomer van 2009 over van Olympique Lyon. Hij had daar indruk gemaakt door in zijn laatste twee seizoenen respectievelijk twintig en zeventien keer te scoren in Ligue 1. Real Madrid betaalde 35 miljoen euro voor de spits en dat bleek achteraf een koopje.

De Frans international is inmiddels bezig aan zijn dertiende seizoen bij Real. In La Liga speelde hij 402 wedstrijden en kwam hij 208 keer tot scoren. In de Champions League maakte hij 64 goals in 116 duels en in de Copa del Rey scoorde hij 21 keer in 44 wedstrijden. De rest van de doelpunten maakte hij tijdens het WK voor clubteams, de Supercopa en Europese Super Cup.

Op de all-time topscorerslijst van de Madrilenen staat Benzema op de vierde plaats. Een plaats onder Alfredo Di Stéfano, die 308 keer scoorde. Nummer twee Raúl maakte 323 goals en Cristiano Ronaldo is de onbetwiste nummer één met 450 doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook bij de nationale ploeg van Frankrijk beschikt de spits over een mooi rapport. In 94 interlands vond hij 36 keer het net.

Karim Benzema bij Real Madrid 2009/10 tot heden

Competitie Wedstrijden Goals
La Liga 402 208
Champions League 116 64
Copa del Rey 44 21
Supercopa 9 3
WK voor clubteams 8 3
Europese Super Cup 4 1
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.