VAE en Palestina grijpen tickets voor achtste finales Azië Cup

Reacties

Dinsdagmiddag zijn twee nieuwe landen bekend geworden die zich gaan melden bij de laatste zestien van de Azië Cup. De Verenigde Arabische Emiraten en Palestina gaan naar de volgende ronde, net als Iran. Hong Kong mag naar huis.

VAE en Palestina grijpen tickets voor achtste finales Azië Cup
© Pro Shots
Iran
Iran
2 - 1
Ver. Arab. Emir.
Ver. Arab. Emir.

Iran wist al dat het de poulefase ging overleven na twee zeges uit de eerste twee wedstrijden. Toch ging de Perzische ploeg er vol voor tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Mehdi Taremi scoorde twee keer en verzorgde zodoende de volledige productie voor Iran. Yahya Alghassani miste een strafschop voor de VAE. In de blessuretijd scoorde Alghanassi alsnog, zodat de VAE wel als tweede eindigen in de poule.

Hong Kong
Hong Kong
0 - 3
Palestina
Palestina

Palestina profiteerde bijna van de handreiking die Iran de ploeg deed. Tegen Hong Kong won de ploeg met 3-0, door twee doelpunten van Oday Dabbagh en eentje van Zaid Qunbar. Het was net niet genoeg. Door de zeer late goal van de VAE grijpt Palestina naast de tweede plek en hoeft de VAE niet te rekenen of ze wel een ronde verder zijn. Ook Hong Kong kan zich die moeite besparen: met nul punten uit drie wedstrijden zit hun toernooi erop.

Rekenen
Palestina moest dus wél eventjes rekenen, als nummer drie in de groep, maar kon vrij snel concluderen dat het een ronde verder is. De Azië Cup gaat volgens hetzelfde systeem als het EK: van de zes nummers drie gaan alleen de twee slechtste niet door. Met vier punten en een doelsaldo van 5-5 houdt Palestina China (twee punten) en Syrië (vier punten en een doelsaldo van 1-1) achter zich.

De achtste finales zijn van 28 tot en met 31 januari. De finale van het toernooi in Qatar staat gepland voor zaterdag 10 februari.

Azië Cup

Stand Groep C Azië Cup 2023 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Iran
3
3
0
0
7-2
+5
9
2
Ver. Arab. Emir.
3
1
1
1
5-4
+1
4
3
Palestina
3
1
1
1
5-5
0
4
4
Hong Kong
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Iran
Meer over Iran
Meer Palestina
Meer over Palestina
Meer Azië Cup
Meer over Azië Cup
Meer M. Taremi
Meer over M. Taremi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.