Ingestudeerde corner is goud waard voor Qatar in achtste finale

Reacties

Qatar heeft zich ten koste van Palestina gekwalificeerd voor de kwartfinale van het toernooi om de Azië Cup. Het gastland kwam in zijn eerste wedstrijd in de knock-outfase terug van een achterstand.

Ingestudeerde corner is goud waard voor Qatar in achtste finale
© Pro Shots
Qatar
Qatar
2 - 1
Palestina
Palestina

Palestina kreeg het publiek in Al Khor in de 37ste minuut even stil. De underdog had amper de bal gehad, maar kwam wel op voorsprong. Oday Dabbagh, die onder contract staat bij Charleroi, schoot de bal met zijn linker zuiver in de verre hoek. De 25-jarige aanvaller had in de groepsfase zijn visitekaartje al afgegeven met twee goals tegen Hongkong.

Het antwoord van Qatar op die treffer kwam diep in de extra tijd van de eerste helft. Akram Afif ging achter de bal staan bij een corner en verraste Palestina door de bal laag het strafschopgebied in te spelen, achter een kluitje spelers. Het was ingestudeerd, vanuit de drukte dook Hasan Al Haydos (foto) op. De sterspeler van Qatar sprintte naar de afgesproken plek en schoot raak: 1-1. Qatar verzilverde zijn overwicht vroeg in de tweede helft met de 2-1, die door Afif gemaakt werd vanaf de strafschopstip.

In de kwartfinale neemt het gastland het op tegen Oezbekistan of Thailand. Die landen treffen elkaar dinsdagmiddag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.