United recht de rug bij uitstekend thuisdebuut Sánchez

Reacties

Manchester United heeft zaterdagmiddag een zakelijke overwinning geboekt op Huddersfield Town. Alexis Sánchez maakte zijn eerste doelpunt voor The Red Devils bij de 2-0 zege.

United recht de rug bij uitstekend thuisdebuut Sánchez

Terence Kongolo had net als tegen Liverpool (0-3 verlies) een basisplaats bij Huddersfield. De van AS Monaco gehuurde Nederlander was één van de drie centrale verdedigers bij The Terriers en liet zich na een minuut of twintig meteen gelden. De ex-Feyenoorder kwam bikkelhard in bij een luchtduel met United-jongeling Scott McTominay (zie foto). De 21-jarige middenvelder maakte een stevige smak tegen de grond, maar kon uiteindelijk wel verder.

Het leverde Kongolo de rest van het duel op Old Trafford een fluitconcert bij ieder balcontact op, maar hij en zijn collega's hielden wel lang stand. Tien minuten na rust brak United toch de ban. Na een prima actie van Sánchez kreeg Juan Mata de bal aan de linkerkant. De Spanjaard gaf voor op Romelu Lukaku, die bij de eerste paal voor zijn man kwam en binnentikte: 1-0.

Een kwartier later was het duel beslist. Sánchez ging naar de grond na een overtreding van Michael Hefele en de bal ging op de stip. De Chileen eiste de strafschop meteen zelf op, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Jonas Lössl. Uit de rebound was Sánchez echter alsnog trefzeker, waardoor hij bij zijn eerste thuiswedstrijd op Old Trafford zijn rekening bij zijn nieuwe club opende: 2-0.

United speelde het duel vervolgens professioneel uit, waardoor de ploeg van trainer José Mourinho twee punten inloopt op koploper Manchester City. The Mancunians gingen afgelopen week kansloos onderuit bij Tottenham Hotspur (2-0), maar rechtten zaterdag de rug. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt nu dertien punten.

Voor Huddersfield nemen de problemen toe. De promovendus won op 16 december voor het laatst in de Premier League en staat nu onder de degradatiestreep (negentiende).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.