Misser van het Jaar komt Sterling en City duur te staan bij Burnley

Reacties

Manchester City heeft zaterdagmiddag pas voor de vierde keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Premier League. Voormalig AZ-speler Johann Berg Gudmundsson bezorgde thuisploeg Burnley een knap punt: 1-1.

Misser van het Jaar komt Sterling en City duur te staan bij Burnley

Manager Pep Guardiola baarde voorafgaand aan het duel op Turf Moor opzien door te klagen over de breedte van zijn selectie. De Spanjaard, die de afgelopen achttien maanden zo'n vijfhonderd miljoen euro uitgaf aan transfers, nam slechts zes reserves mee naar Burnley, terwijl er plek is voor zeven man.

'Ik heb simpelweg niet meer spelers', verklaarde Guardiola, die eerder al aangaf te balen dat er geen nieuwe aanvaller naar City was gekomen na de blessures van Leroy Sané en Gabriel Jesus. Het kwam hem op flinke kritiek te staan van onder anderen Gary Neville: 'Dit is echt een grap. Hij maakt hier een statement. De jeugdopleiding zal dit als een flinke klap ervaren.'

Prachtige openingstreffer
Eenmaal onderweg op Turf Moor speelde City als zo vaak dit seizoen dominant, maar Burnley toonde zich taai. De bevrijding kwam uit onverwachte hoek voor The Citizens. Danilo, die als linksback de voorkeur kreeg boven ex-PSV'er Oleksandr Zinchenko, kreeg de bal voor zijn voeten na een korte corner. De Braziliaan legde hem meteen goed en krulde de bal met zijn goede rechterbeen uiterst fraai in de verre bovenhoek: 0-1.

Burnley weigerde te capituleren en kwam er enkele malen gevaarlijk uit. Verdediger Ben Mee was er twee keer dicht bij, maar Ederson Moraes toonde andermaal uitstekende reflexen in huis te hebben. Halverwege de tweede helft kwam de grootste kans voor de thuisploeg. Na een prima aanval van Burnley belandde de bal voor de voeten van winteraanwinst Aaron Lennon. De rappe rechtsbuiten haalde vol met de wreef uit, maar Ederson wist hem via de lat uit zijn doel te werken.

Sterling
Aan de andere kant kreeg Raheem Sterling even later dé kans om het duel te beslissen. De Engelsman, die al veertien keer scoorde in de Premier League dit seizoen, kon de bal na een lage voorzet van Kyle Walker bij de tweede paal voor een leeg doel intikken, maar kreeg hem op één of andere manier naast. Het leidde tot grote frustratie bij de 23-jarige aanvaller, die niet in de wedstrijd zat en enkele momenten later door Guardiola naar de kant werd gehaald.

Acht minuten voor tijd was het alsnog raak voor Burnley. Invaller Matthew Lowton had een uitstekende indraaiende voorzet in huis en Gudmundsson volleerde bij de tweede paal van dichtbij raak: 1-1. Door het puntenverlies van City kan Manchester United zaterdag twee punten inlopen op de koploper, al lijkt het gat met zestien punten verschil onoverbrugbaar. Burnley blijft zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.