Cech blundert tijdens nederlaag bij hekkensluiter, zege Liverpool

Liverpool heeft geen fout gemaakt op bezoek bij Huddersfield Town. Al voor rust was het competitieduel beslist. Arsenal blameerde zich op bezoek bij Swansea City, dat optimaal profiteerde van een blunderende Petr Cech.

Huddersfield Town - Liverpool 0-3
Liverpool kende een makkelijke avond op bezoek bij Huddersfield Town, waar Terence Kongolo een basisplaats had en Rajiv van La Parra op de bank begon. Zonder bankzitters Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die laatste viel zeven minuten voor tijd nog wel in, kwam de ploeg van manager Jürgen Klopp in de 26ste minuut op voorsprong door een van richting veranderd schot van Emre Can.

Op slag van rust maakte Roberto Firmino er 0-2 van door zo'n beetje vanaf de achterlijn doelman Jonas Lössl te verrassen in de korte hoek. Daarmee was de wedstrijd beslist en Liverpool besloot in het tweede bedrijf wat gas terug te nemen. De tweede helft leek doelpuntloos te eindigen, maar twaalf minuten voor tijd bepaalde Mohamed Salah de eindstand op 0-3 door een strafschop te benutten.

Swansea City - Arsenal 3-1
Arsenal had het op bezoek bij hekkensluiter Swansea City, waar Leroy Fer en Mike van der Hoorn een basisplaats hadden en Luciano Narsingh op de bank begon, een stuk lastiger. De bezoekers kwamen in de 33ste minuut weliswaar op voorsprong door de mee opgekomen Nacho Monreal, die bij de tweede paal een voorzet van Mesut Özil tot doelpunt promoveerde.

Een minuut later stond het echter alweer gelijk via Sam Clucas en daar bleef het niet bij voor Arsenal. Een enorme blunder van Cech leidde na ruim een uur de 2-1 in. De doelman ging in de fout na een terugspeelbal van Shkodran Mustafi en Jordan Ayew profiteerde daar dankbaar van. Vier minuten voor tijd besliste Clucas met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd definitief: 3-1.

Door de overwinning stijgt Swansea City, dat in de vorige speelronde met 1-0 won van Liverpool, van de twintigste naar de veilige zeventiende plaats. Arsenal blijft steken op de zesde plaats en heeft acht punten achterstand op Liverpool, dat vierde staat en afkoerst op een plek in de Champions League.

Aan de kant van Arsenal maakte de van Manchester United overgenomen Henrikh Mkhitaryan als invaller zijn debuut. Ook Olivier Giroud viel in. Voor de Franse spits was het mogelijk zijn laatste wedstrijd in dienst van The Gunners. Hij wordt in verband gebracht met een transfer naar Chelsea.