Uitgeruste Bale sluit zich aan bij kritiek op speelkalender en 'lacht' om De Bruyne

Reacties

In navolging van onder anderen Kevin De Bruyne heeft Gareth Bale zich uitgesproken over het overvolle speelschema. De Welshman stelt dat de huidige kalender, en zeker die van volgend seizoen met het WK in Qatar, fysiek gezien niet vol te houden is.

Uitgeruste Bale sluit zich aan bij kritiek op speelkalender en 'lacht' om De Bruyne
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 1
België
België

De Bruyne liet voor de start van de nieuwe Nations League-campagne al weten bepaald niet uit te kijken naar weer een serie duels voor de zomervakantie. Bale kan zich vinden in de uitlatingen van de ster van Manchester City en de Rode Duivels, vanavond de tegenstander van Wales en Bale in de Nations League.

'Iemand bij ons had het er tijdens de lunch over: De Bruyne zou volgend seizoen weleens 79 wedstrijden kunnen spelen en dan maar drie weken vakantie hebben', zei Bale glimlachend van verbazing tijdens een persconferentie. 'Het wordt nu allemaal teveel. Er moet iets veranderen. Iedere speler is het ermee eens. Iedereen weet dat je op deze manier niet op een hoog niveau kunt blijven presteren.'

'Op de lange termijn kun je dit fysiek gezien ook niet volhouden. Het is gekkenwerk', aldus Bale, die in het afgelopen seizoen bij Real Madrid slechts 290 minuten in actie kwam. Wales kwalificeerde zich met de bij Real vertrekkende vleugelspeler als basiskracht vorige week ten koste van Oekraïne voor het WK in Qatar. Tegen het Nederlands elftal kwam hij woensdag als invaller binnen de lijnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.