Teleurgestelde Bale erkent: De Jong had neergehaald moeten worden

Reacties

Gareth Bale baalt van de wijze waarop Wales onderuit is gegaan tegen het Nederlands elftal. De sterspeler meent dat de counter waaruit het winnende doelpunt viel eerder gestopt had kunnen én moeten worden.

Teleurgestelde Bale erkent: De Jong had neergehaald moeten worden
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 2
Nederland
Nederland

Met een flinke rush naar voren vertolkte Frenkie de Jong een belangrijke rol bij het beslissende doelpunt van Wout Weghorst. De Jong gaf de bal mee aan Tyrell Malacia, die met zijn voorzet Weghorst in stelling bracht om in te koppen. Zo ver had het niet hoeven voor Wales, zei Bale na afloop bij S4C.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De jongens die invielen hadden erg hard gewerkt om voor de gelijkmaker te zorgen. Zo snel daarna alweer een doelpunt incasseren, was enorm pijnlijk. Het is iets waar we van moeten leren. Misschien hadden we vuiler moeten zijn. Dat we hem gewoon neerhalen. Daar moeten we van leren', concludeerde Bale, die ook wees op de kwaliteiten van het Nederlands elftal. 'Een niveau lager kom je hier misschien mee weg. Maar nu speel je tegen topteams en als je dan niet ingrijpt, dan wordt dat afgestraft', aldus de aanvaller die transfervrij vertrekt bij Real Madrid.

De analisten bij de BBC en Sky Sports sloten zich aan bij de woorden van Bale en waren nog wat harder in hun oordeel. Natasha Harding, international bij de vrouwenploeg van Wales, zag in de goal van Weghorst een belangrijke les voor het WK: 'Je móét De Jong daar neerhalen. Dit legde het gebrek aan ervaring in deze ploeg bloot. Harry Wilson en Chris Mepham lieten twee kansen liggen om De Jong neer te halen. Rob Page zal ook tegen zijn spelers zeggen dat je dit soort kansen om counters te stoppen op een WK niet kunt laten liggen. Dat je dan echt een professionele overtreding moet maken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.