De Bruyne hekelt speelkalender en kijkt niet uit naar duel met Oranje

Reacties

Kevin De Bruyne loopt niet warm voor de komende Nations League-wedstrijden met België. De Rode Duivels spelen tot onvrede van de Manchester City-ster nog vier duels in twee weken tijd, waaronder volgende week vrijdag tegen Nederland.

De Bruyne hekelt speelkalender en kijkt niet uit naar duel met Oranje
© Pro Shots

Na een lang seizoen met City, waarmee hij op de slotdag van de Premier League de Engelse titel pakte, moet De Bruyne voor zijn vakantie nog aan de bak met de nationale ploeg. 'De Nations League-duels zijn voor mij onbelangrijk. We moeten die wedstrijden spelen, maar het zijn een soort oefenwedstrijden en iedereen heeft een zwaar seizoen gehad', zei De Bruyne zaterdag in gesprek met Het Laatste Nieuws.

'Als we op het veld staan doen we wat we moeten doen. En dan wil ik ook winnen, maar dat is het. Of we voldoende vakantie hebben? Wij hebben daar als spelers geen zeggenschap over. We volgen maar wat we moeten doen. Ik heb nu iets meer dan drie weken vakantie in een jaar tijd. Mensen van buitenaf zullen niet begrijpen hoe spelers zich voelen na het seizoen, maar dat maakt niet uit. Er verandert ook niets', aldus De Bruyne.

De 88-voudig international stond met City op de drempel van de Champions League-finale, maar werd in een sensationele halve finale tegen Real Madrid alsnog uitgeschakeld. De Bruyne staat daardoor niet in Parijs op deze zaterdag, maar was aanwezig bij een internationaal jeugdtoernooi in België dat naar hem is vernoemd. 'Wie de favoriet is voor de finale? Geen idee. De wedstrijd interesseert mij ook weinig, ik ga ook niet kijken. Ik ben nu druk met mijn kinderen. Ik ken spelers uit beide ploegen en ik gun hen allen het beste.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.