Uitblinker Neymar maakt verwachtingen waar bij PSG-debuut

Neymar heeft zondag met een uitstekend optreden Paris Saint-Germain aan een 0-3 zege op Guingamp geholpen. De Braziliaan was de absolute uitblinker tijdens zijn eerste wedstrijd voor de Parijzenaren nadat hij als duurste speler ooit overkwam van Barcelona.

Het duel tussen Guingamp en de slagvaardige Parijzenaren stond in het teken van het debuut van de man van 222 miljoen euro. Vorige week mocht Neymar nog niet aantreden in het thuisduel met Amiens (2-0 zege), omdat de Spaanse bond hem nog niet vrijgaf. Dat gebeurde deze week wel.

Onder aanvoering van de Braziliaan ging PSG op zoek naar de openingstreffer, maar Guingamp groepeerde zich compact rondom de eigen zestien en hield het doel in de eerste helft schoon. Neymar was bedrijvig, maar creëerde geen grote mogelijkheden.

Daar kwam na de onderbreking verandering in. Samen met Edinson Cavani teisterde Neymar de verdediging van de thuisploeg met dribbels en combinaties, die uitmondden in kansen voor de Uruguayaan. Het was echter Jordan Ikoko die op enorm knullige wijze de openingstreffer schonk aan PSG nadat Neymar voor de zoveelste keer de aanval opzette. De verdediger passte de bal zonder noemenswaardige druk simpelweg in zijn eigen doel.

Niet veel later leverde een coproductie van Cavani en Neymar een doelpunt op. De linksbuiten stak de spits met een fraaie steekbal weg en Cavani bleef oog in oog met voormalig NEC-doelman Karl-Johan Johnsson uiterst koel. Tien minuten voor het einde vonden de twee elkaar opnieuw, maar ditmaal was Neymar met een intikker het eindstation.

Daarmee was het slotakkoord voor de veelbesproken vedette. Door de simpele zege nestelt PSG zich in de top van de Ligue 1 naast Saint-Étienne, Olympique Marseille, AS Monaco en koploper Olympique Lyon, voor wie Memphis Depay goud waard was. De vijf ploegen wonnen allen hun eerste twee wedstrijden.