Hattrick Falcao poetst afwezigheid Mbappé weg

AS Monaco kent een uitstekende start van het nieuwe Ligue 1-seizoen. Met Terence Kongolo en Kylian Mbappé op de bank werd de tweede wedstrijd in de competitie eenvoudig gewonnen van Dijon: 1-4.

De reden dat supertalent Mbappé niet aan de aftrap verscheen, is nog onbekend. Verschillende Europese topclubs jagen op de handtekening van de jongeling, maar het is onduidelijk of dit de oorzaak is voor zijn plaats op de bank. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Monegasken op voorsprong door een doelpunt van Radamel Falcao. Op aangeven van Kamil Glik opende de Colombiaanse spits de score.

Na 25 minuten verdubbelde Jemerson de voorsprong. Uit een corner van João Moutinho was de Braziliaan trefzeker met een omhaal. Een waar kunstukje van Falcao zette titelhouder uiteindelijk op een 0-3 voorsprong. De ex-spits van onder andere Manchester United scoorde vanaf de rand van het zestienmetergebied met een leep boogballetje.

Vlak voor rust deed Wesley Saïd iets terug voor de thuisploeg, maar echt spannend werd het niet meer in Stade Gaston Gérard. Kort na de pauze kopte Falcao namelijk ook zijn derde treffer binnen: 1-4. Doordat de aanvaller in het eerste duel al scoorde tegen Toulouse staat hij nu op vier competitiegoals.

In de slotfase scoorden beide ploegen niet meer. Kongolo en Mbappé bleven de volle negentig minuten op de bank. Monaco kent tot dusver met zes punten uit twee duels een goede start in de Ligue 1. Zondagavond (21.00 uur) gaat concurrent Paris Saint-Germain op bezoek bij Guingamp.