Franse bond zet licht op groen voor PSG-debuut Neymar

Reacties

De Franse voetbalbond heeft vrijdagmiddag het certificaat voor de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain ontvangen. Barcelona gaf aan de Spaanse bond groen licht om het document te versturen.

Franse bond zet licht op groen voor PSG-debuut Neymar

Volgens Spaanse en Franse media gingen de Catalanen akkoord met het ratificeren van de transfer, omdat ze vrijdag de afkoopsom van 222 miljoen euro binnenkregen. Daarop ging het balletje rollen en lijkt niets een debuut van Neymar, komende zondag in de uitwedstrijd tegen Guingamp, nog in de weg te staan.

Afgelopen zaterdag moest Neymar nog vanaf de tribune toekijken hoe zijn nieuwe werkgever het Ligue 1-seizoen opende met een 2-0 overwinning op Amiens, omdat hij toen nog niet speelgerechtigd was. Omdat de goedkeuring van de transfer ook na het weekend uitbleef, stelde de Franse bond al een ultimatum aan de Spaanse collega's. Die moesten het cerftificaat vóór donderdag versturen, anders zou de LFP naar de FIFA stappen.

Hoewel het belangrijke document pas vrijdag arriveerde bij het hoofdkantoor van de FFF, is dat nog ruim op tijd voor de inschrijfdeadline van komende zaterdagnacht. De verwachting is dus dat PSG-trainer Unai Emery een beroep kan doen op de 25-jarige Braziliaan, die tijdens zijn presentatie groots werd onthaald in Parijs. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.