PSG rekent na 'Neymar-show' af met Amiens

Nog zonder de niet speelgerechtigde Neymar is Paris Saint-Germain zaterdag met een zege begonnen aan het Ligue 1-seizoen. De vorig seizoen door AS Monaco onttroonde hoofdstedelingen lieten zich niet verschalken door promovendus Amiens: 2-0.

Op de ochtend van de wedstrijd publiceerde sportkrant L'Équipe een lijstje met de begrotingen van alle Ligue 1-clubs. Paris Saint-Germain prijkte daarop bovenaan met een budget van 540 miljoen euro en Amiens sloot de rij met een daarmee vergeleken armzalige 25 miljoen euro.

Vanzelfsprekend was die financiële kloof terug te zien op het veld, al wachtte PSG tot de 42ste minuut met het openen van de score. Dani Alves, die andere Braziliaanse zomeraanwinst, zette de aanval op, waarna Edinson Cavani zijn man uitspeelde en doelman Regis Gurtner passeerde met een schuiver.

Na rust ging PSG op jacht naar de 2-0, maar was het Amiens dat via Bachibou Koita een aardige kans kreeg. De speler uit Niger stuitte op doelman Alphonse Aréola. Tien minuten voor tijd kon Amiens alle hoop op een stunt laten varen. Javier Pastore, die zijn rugnummer 10 afstond aan Neymar, tikte probleemloos binnen op aangeven van Cavani.

Door administratieve rompslomp kon Neymar nog niet zijn debuut vieren. Voorafgaand aan de wedstrijd organiseerde Paris Saint-Germain wel een show waarbij de Braziliaan werd gepresenteerd. Pas volgende week zondag, in het uitduel met Guingamp, zal de 25-jarige Neymar normaal gesproken debuteren voor de Franse vicekampioen.

Vrijdag opende landskampioen AS Monaco het Ligue 1-seizoen met een moeizame zege op Toulouse.