Debuut Neymar uitgesteld door plaagstoot Spaanse bond

Reacties

Neymar is zaterdag nog niet inzetbaar voor Paris Saint-Germain bij de thuiswedstrijd tegen Amiens (aftrap 17.15 uur). Door vertraging bij het afhandelen van het papierwerk is de duurste voetballer aller tijden nog niet speelgerechtigd.

Debuut Neymar uitgesteld door plaagstoot Spaanse bond

Om Neymar tijdig in te schrijven, moest de Franse voetbalbond (FFF) het transfercertificaat vrijdag voor middernacht ontvangen van de Spaanse collega's. Een woordvoerder van de FFF bevestigde eerder dat de Fransen donderdagavond al hebben gevraagd om de ontbrekende papieren.

Eerder werkte de organisatie achter de Spaanse competitie de transfer al tegen. De top van La Liga weigerde de cheque van de advocaten van Neymar donderdag in ontvangst te nemen en drong aan op onderzoek naar de herkomst van het geld. Het weigeren van de betaling was slechts symbolisch, want de transferclausule van 222 miljoen euro kon ook betaald worden bij Barcelona. Dat gebeurde later op de donderdag.

Neymar liet bij zijn presentatie weten al klaar te zijn voor zijn debuut voor de Franse grootmacht. De 25-jarige linksbuiten trainde vrijdag al mee bij Paris Saint-Germain. De club presenteert de nieuwe ster zaterdag voor het duel met Amiens in het Parc des Princes wel al aan het publiek, dat voor zijn debuut zal moeten wachten tot 13 augustus. Dan speelt Paris Saint-Germain uit tegen Guingamp. Op 19 augustus komt de linksbuiten naar verwachting dan voor het eerst echt in actie in eigen huis, bij het duel met Toulouse.

Einde van MSN-tijdperk: de goals, de titels en de erfenis van Neymar
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.