Neymar zet voetbalwereld op zijn kop met megatransfer naar PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft de megatransfer van Neymar voltooid. De Braziliaan komt voor 222 miljoen euro over van Barcelona en is daarmee met een straatlengte voorsprong de duurste speler aller tijden. Hij tekent tot medio 2022 in de Franse hoofdstad.

Neymar zet voetbalwereld op zijn kop met megatransfer naar PSG

De recordtransfer van Neymar naar PSG komt allesbehalve uit de lucht vallen. Vanaf half juli werden de geruchten over een vertrek van de 25-jarige aanvaller naar Parijs steeds hardnekkiger. De linksbuiten zou het zat zijn om bij Barcelona in de schaduw te staan van Lionel Messi en dus gingen de alarmbellen rinkelen bij PSG, dat er nooit een geheim van heeft gemaakt Neymar dolgraag in te willen lijven.

Een overzicht van de prestaties van Neymar bij Barcelona.

Iedereen (onder anderen Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Mino Raiola en Uli Hoeness) ging zich vervolgens bemoeien met de enorme soap rond de transfer, die het record van Paul Pogba verplettert. De Fransman verruilde Juventus afgelopen zomer voor 105 miljoen euro voor Manchester United. Dat recordbedrag wordt door de transfer van Neymar in één klap meer dan verdubbeld.

Na wekenlang speculeren op basis van berichtgeving van gezaghebbende media kwam Barcelona woensdagochtend met een officieel statement. Trainer Ernesto Valverde had de Braziliaan toestemming gegeven de training over te slaan. Neymar had namelijk een transferverzoek ingediend. De club benadrukte wel dat de excentrieke aanvaller alleen mocht vertrekken als een club de transferclausule in zijn contract zou activeren.

Donderdag werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap rond Neymar. Een delegatie van advocaten meldde zich bij het hoofdkantoor van La Liga, dat echter weigerde een cheque van 222 miljoen voor de clausule in het contract van Neymar in ontvangst te nemen. Het advocatenleger reisde door naar Barcelona, waar Barça-directeur Òscar Grau de cheque wel accepteerde. Hierdoor kon de transfer donderdag nog afgerond worden.

PSG kon zich dat veroorloven en heeft het astronomische bedrag nu op tafel gelegd. Neymar wordt daardoor de derde zomeraanwinst na Dani Alves (Juventus) en Yuri Berchiche (Real Sociedad).

Recordtransfers door de jaren heen: van 100 pond tot 222 miljoen euro?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.