La Liga blokkeert megatransfer Neymar naar PSG

Reacties

La Liga houdt de megatransfer van Neymar naar Paris Saint-Germain vooralsnog tegen, melden meerdere Spaanse media. Een delegatie arriveerde donderdag met een cheque op het bondskantoor in Madrid om het bedrag van 222 miljoen euro te betalen, maar voorzitter Javier Tebas weigerde die te accepteren.

La Liga blokkeert megatransfer Neymar naar PSG

Tebas liet woensdag al aan Spaanse media weten dat de LFP niet zou meewerken aan de overgang van Neymar. La Liga twijfelt of PSG de transfer van de Braziliaan wel kan bekostigen zonder daarbij de Financial Fair Play-regelgeving te overtreden. In een kort statement bevestigt de organisator van de Spaanse competitie tegenover de BBC dat de betaling inderdaad is geweigerd.

'Dit is zonder enige twijfel financiële doping', zei Tebas (foto) woensdag al tegenover Spaanse media, in de veronderstelling dat PSG vanuit Qatar financiële hulp krijgt bij het aantrekken van Neymar. Daarover maakt de LFP-preses zich zorgen. 'Clubs die staatssteun krijgen middels financiële doping kunnen het professionele voetbal in Europa, de transfermarkt en de competities destabiliseren.'

Tebas hoopt dat de UEFA actie onderneemt. Doet de Europese bond dat niet, dan dient de LFP een aanklacht in bij de Europese voetbalbond. 'We zullen niet accepteren dat geld van een club als PSG, dat niet bij La Liga hoort, profiteert van de rechten van onze organisatie. We hebben nog geen aanklacht ingediend, omdat we dachten dat de UEFA maatregelen zou nemen zodat deze financiële doping wordt vermeden.'

In Spanje is het gebruikelijk dat contractueel vastgelegde afkoopsommen moeten worden voldaan op het kantoor van de LFP. Sinds de geruchten over Neymar de kop opstaken heeft Barcelona altijd volgehouden dat de 25-jarige aanvaller alleen mag vertrekken als PSG of hijzelf het afgesproken bedrag van 222 miljoen euro betaalt. De Braziliaan diende woensdag officieel een transferverzoek in.

Lees op VI Pro waarom Paris Saint-Germain de transfer van Neymar waarschijnlijk wel gewoon kan afronden binnen de kaders van de Financial Fair Play.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.