Neymar slaat training Barça over, megatransfer stap dichterbij

Reacties

Barcelona heeft Neymar woensdag toestemming gegeven om de training over te slaan. De Braziliaanse aanvaller zou zijn ploeggenoten bij zijn terugkeer in Catalonië hebben verteld dat hij naar Paris Saint-Germain vertrekt.

Neymar slaat training Barça over, megatransfer stap dichterbij

Dat laatste heeft Barcelona nog niet bevestigd, maar de Catalaanse grootmacht heeft via Twitter wel laten weten dat Neymar niet meetraint met de ploeg van trainer Ernesto Valverde. Die Tweet volgde kort op eensluidende berichten van Spaanse media dat de 25-jarige aanvaller zijn ploeggenoten woensdagochtend heeft verteld dat hij naar Paris Saint-Germain vertrekt.

Daarmee wordt de stilte over de veelbesproken megatransfer naar PSG eindelijk doorbroken. Tot nu waren het telkens de grote internationale kranten die met updates kwamen over de situatie van Neymar, al doken er dinsdag al wel foto's op van de Braziliaanse vedette in het vliegtuig. Aanvankelijk werd gedacht dat die reis hem naar Parijs voerde, maar hij zette voet op Catalaanse bodem.

Woensdagochtend arriveerde Neymar op het trainingscomplex van Barcelona, zo is te zien op foto's gepubliceerd door de Spaanse kranten, nadat hij met de Catalanen eerst de voorbereiding meemaakte in de Verenigde Staten en vervolgens afreisde naar China voor een promotie-evenement. Na een half uur verliet hij de training weer, naar verluidt nadat hij zijn ploeggenoten had verteld dat hij naar PSG gaat.

Het is volgens Spaanse media nu nog een kwestie van tijd voordat de Parijzenaren de grootste transfer in de historie van het voetbal officieel maken. Mogelijk gebeurt dat vrijdag al. PSG zal Neymar voor het contractueel vastgelegde bedrag van 222 miljoen euro wegkapen bij Barcelona, waar hij nog tot 2021 onder contract staat. In 2013 kwam de 77-voudig international voor 88 miljoen euro over van Santos.

Einde van MSN-tijdperk: de goals, de titels en de erfenis van Neymar
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.