De megatransfer van Neymar: het laatste nieuws over de Barça-ster

Reacties

De transfersoap rond Neymar levert een stortvloed aan berichten op. Nadat Franse en Spaanse media maandag reeds suggereerden dat de ster deze dinsdag de medische keuring voor de overstap naar Paris Saint-Germain ondergaat, volgt dinsdag de berichtgeving dat Neymar in de avond naar Parijs afreist. Een overzicht van het nieuws van deze dinsdag.

De megatransfer van Neymar: het laatste nieuws over de Barça-ster

De berichtgeving van dinsdagavond

AS: Neymar is om 20.55 uur vanuit Dubai aangekomen in Barcelona na een dag waarop hij de media via zijn Instagram-account heeft bespeeld. De Braziliaan stuurde verschillende signalen de wereld in over zijn plaats van bestemming. Eenmaal aangekomen op de Catalaanse luchthaven had de linksbuiten geen zin om met de media te praten. Alleen een Spaans tv-station slaagde erin hem te filmen bij het ophalen van zijn bagage. Neymar wordt door Barcelona-coach Ernesto Valverde woensdagochtend om 09.30 uur verwacht op het oefencomplex om de training te hervatten na twee vrije dagen.

El Mundo Deportivo: Wagner Ribeiro, een zaakwaarnemer die Neymar op jonge leeftijd vanuit Brazilië probeerde naar Real Madrid te brengen, heeft voor enige opschudding gezorgd. De spelersmakelaar plaatste dinsdagavond een foto op zijn Instagram-account met de tekst: 'Groen licht. Aan het werk!' Even later volgde een beeld vanuit de terminal op de luchthaven, met op het tv-scherm als een van de bestemmingen Parijs. Saillant detail: beide foto's werden geliked door de vader van Neymar, die nog altijd goed contact zou hebben met Ribeiro.

Sinal Verde . Vamos trabalhar !!!!

Een bericht gedeeld door Wagner Ribeiro (@ribeirowagner) op

Marca: PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi heeft bij de Marokkaanse tv-zender Medi 1 TV kort gereageerd op alle geruchten over de toekomst van Neymar. 'Het is allemaal voorbarig. Neymar is op dit moment speler van Barcelona en we zullen zien wat de toekomst brengt.'

De berichtgeving van dinsdagmiddag

beIN SPORTS: De sportzender meldt dat het besluit van Neymar vaststaat: hij gaat naar PSG. En dat is opvallend, aangezien het bedrijf achter het kanaal eigendom is van Paris Saint-Germain-eigenaar Nasser Al-Khelaifi.

Le Parisien: Neymar vliegt dinsdagavond naar Parijs om de transfer af te ronden. De Parijse autoriteiten ontkennen in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat PSG al navraag deed over de mogelijkheden voor een openbare heldenontvangst van Neymar op woensdag.

El Mundo Deportivo: Neymar verkeert momenteel in Dubai. Op zijn Instagram is te zien dat hij met vrienden is aangekomen in de Verenigde Arabische Emiraten. De stad in de Verenigde Arabische Emiraten is een tussenstop op weg naar Brazilië, waar hij mogelijk pas een definitieve beslissing over zijn toekomst zal nemen.

L'Équipe: Terwijl de transfer nadert, wil Barcelona een blok vormen met andere Europese grootmachten tegen Paris Saint-Germain. Barça gaat onderzoeken of PSG de regels van Financial Fair Play schendt wanneer de club Neymar binnenhaalt. Als dat zo is, stapt de club naar de UEFA. Juventus en Bayern München zouden positief hebben gereageerd op het verzoek van de Catalanen om hen daarin te steunen.

Sport: Neymar senior is ondertussen verbolgen over het uitblijven van een uitbetaling van 26 miljoen euro van Barcelona aan zijn adres. De vader van de vedette zou de loyaliteitsbonus ontvangen wanneer Neymar op 31 juli nog speler van Barça zou zijn en dit was het geval. Barcelona houdt het bedrag vooralsnog vast, wachtende op de uitkomst van de immer doorlopende transfersaga.

De berichtgeving van maandag

Le Parisien: De betrokken afdelingen binnen Paris Saint-Germain zijn volop bezig om de grootste transfer in de historie in goede banen te leiden. De verwachting is dat Neymar deze week arriveert in Parijs. Het afronden van de transfer komt steeds dichterbij, het gaat slechts nog om het uitwerken van de laatste details.

Sport: Bronnen binnen Barcelona hebben de Catalaanse krant toevertrouwd dat verschillende spelers binnen de selectie de situatie enorm vermoeiend vinden en snel een einde willen van de impasse. Binnen de spelersgroep heerst het gevoel dat er alles aan gedaan is om Neymar bij Barcelona te houden en het feit dat de aanvaller zich ook in de voorbije dagen niet heeft uitgesproken over de geruchten, wordt gezien als een teken dat zijn vertrek onafwendbaar is. Door de speculaties is het imago van Barcelona in de Verenigde Staten aangetast en zijn de drie zeges tijdens de Amerikaanse tour (Manchester United, Juventus en Real Madrid) naar de achtergrond verdwenen.

El Mundo Deportivo: Vertegenwoordigers van Barcelona hebben zondagochtend, na de door de Catalanen gewonnen Clásico (2-3), voor het laatst contact gehad met de vader van Neymar. De vader is tevens de zaakwaarnemer van de linksbuiten en heeft Barcelona laten weten dat zijn zoon nog steeds twijfels heeft. Neymar heeft het voorstel van Paris Saint-Germain dus ook nog niet geaccepteerd. Pas als Neymar groen licht geeft, helpen de Fransen bij het forceren van het vertrek uit Camp Nou.

Europe 1: Paris Saint-Germain wil Neymar groots presenteren, het liefst met een parade door het centrum van de stad. De autoriteiten in de Franse hoofdstad hebben al toestemming gegeven voor een evenement in het centrum van de stad.

AS en L'Équipe: Het gegeven dat Neymar niet met de rest van de selectie is teruggekeerd naar Barcelona na de voorbereidingsperiode in de Verenigde Staten brengt de transfer mogelijk in een stroomversnelling. De dribbelaar vertrekt naar China voor een aantal commerciële verplichtingen en volgens het Qatarese Al-Watam ondergaat Neymar bij een tussenstop in Doha een medische keuring voor Paris Saint-Germain. Ook lijkt een ontmoeting met PSG-president Nasser Al-Khelaïfi tijdens de reis in de maak.

AS: De UEFA houdt Paris Saint-Germain nauwlettend in de gaten vanwege de Financial Fair Play-regels. De Franse topclub mag over de laatste drie jaar niet meer dan dertig miljoen euro verlies lijden. Er is de mogelijkheid om een club te rapporteren bij de UEFA, maar de Europese voetbalbond heeft nog geen klachten ontvangen van Barcelona of de organisatie achter La Liga.

Lees hier de achtergrond van de transfer die alle records kan verbreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.