Iniesta is er wel klaar mee: 'Neymar moet zich uitspreken'

Reacties

De spelers van Barcelona hebben het inmiddels wel gehad met de al weken durende transfersoap rond hun ploeggenoot Neymar. Gaat hij nu wel of niet naar Paris Saint-Germain? Ook Andrés Iniesta en Luis Suárez wachten op duidelijkheid.

Iniesta is er wel klaar mee: 'Neymar moet zich uitspreken'

'Ik heb altijd gezegd dat Neymar in mijn ogen een van de beste spelers ter wereld is en ik hoop dan ook dat hij nog vele jaren bij Barcelona blijft. Dat zou het beste nieuws zijn voor de club en ook voor Neymar. Iedereen heeft het nu over deze zaak, maar wij zouden dat liever anders zien', zei Iniesta op een persconferentie in Miami, waar Barcelona op trainingskamp is.

Iniesta weet ook dat de oneindige geruchtenstroom maar op één manier te stoppen is. 'Neymar moet zich uitspreken. Wat ik wil is duidelijk, hij is een absolute topspeler en die hebben we graag bij Barcelona. Ik weet zeker dat de hele selectie hem graag ziet blijven.'

Daar sluit Luis Suárez zich bij aan. 'We willen allemaal dat er snel duidelijkheid komt, dat is het beste voor iedereen, ook voor Neymar. Hij zal op een bepaald moment naar buiten treden om alles uit te leggen en wij moeten hem maar gewoon steunen, ongeacht zijn besluit. Zijn ploeggenoten willen in ieder geval dat hij blijft. Het is geweldig om met hem samen te spelen en een vertrek zou een aderlating zijn.'

PSG heeft naar verluidt al een persoonlijk akkoord bereikt met Neymar. De Braziliaanse superster heeft moeite met zijn rol in de schaduw van Lionel Messi bij Barcelona. Bij PSG zou hij de absolute ster van de ploeg zijn en dat ziet de linkerspits wel zitten. De Fransen zijn bereid om de transferclausule van 222 miljoen euro te betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.