Officieel: Neymar dient transferverzoek in bij Barcelona

Reacties

Barcelona heeft woensdagmiddag middels een communiqué op de eigen website bevestigd dat Neymar wil vertrekken. Dat hebben de 25-jarige aanvaller en zijn vader de club kenbaar gemaakt tijdens een gesprek met de clubleiding.

Officieel: Neymar dient transferverzoek in bij Barcelona

Neymar sloeg woensdagochtend de training over met permissie van trainer Ernesto Valverde en heeft volgens Spaanse media aan zijn ploeggenoten verteld dat hij naar Paris Saint-Germain vertrekt. Een half uur na zijn komst verliet de Braziliaan het trainingscomplex weer om mogelijk nooit meer terug te keren.

Barcelona gaat, zoals bekend, alleen akkoord met het vertrek van Neymar als de contractueel vastgestelde afkoopsom in zijn geheel wordt betaald. Die bedraagt sinds 1 juli jongstleden 222 miljoen euro, zoals is vastgelegd toen de vedette zijn handtekening zette onder een nieuwe verbintenis tot medio 2021.

Er gingen ook verhalen dat de vader van Neymar een loyaliteitsbonus ter waarde van 25 miljoen euro zou ontvangen als zijn zoon na 31 juli 2017 nog onder contract zou staan in Camp Nou. Barcelona zegt in het statement dat de notaris het bedrag pas vrijgeeft als de kwestie is opgelost.

De Blaugranas voegen eraan toe dat Neymar vooralsnog gewoon speler van Barcelona is en dat de toestemming om niet deel te nemen aan de trainingen van tijdelijke aard is. De 77-voudig international van Brazilië zou inmiddels op weg zijn naar Londen om daar het contractvoorstel van PSG te bestuderen.

Spaanse media spraken eerder deze woensdag de verwachting uit dat PSG de komst van Neymar vrijdag officieel maakt. Het zou een verpulvering betekenen van het mondiale transferrecord (105 miljoen euro, Paul Pogba). Barcelona betaalde vier jaar geleden nog 88 miljoen euro voor Neymar toen hij overkwam van Santos.

Lees op VI PRO hoe Paris Saint-Germain de transfer van Neymar kan verantwoorden binnen de kaders van Financial Fair Play.

Einde van MSN-tijdperk: de goals, de titels en de erfenis van Neymar
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.