Neymar transfervrij na betalen megaclausule bij Barcelona

Reacties

Na de rel die in de middag ontstond bij het kantoor van La Liga heeft een delegatie van advocaten de clausule van Neymar donderdag bij Barcelona zelf betaald. La Liga-voorzitter Javier Tebas weigerde een cheque ter waarde van 222 miljoen euro, Barça-directeur Òscar Grau nam het wel in ontvangst. Hiermee is het einde van de transfersoap in zicht.

Neymar transfervrij na betalen megaclausule bij Barcelona

La Liga twijfelde donderdag of Paris Saint-Germain, hoogstwaarschijnlijk de nieuwe werkgever van Neymar, de transfer van de Braziliaan wel kan bekostigen zonder daarbij de Financial Fair Play-regelgeving te overtreden. Het contract van Neymar bij Barcelona kan worden afgekocht voor een bedrag van 222 miljoen, wat een delegatie wilde doen bij organisator van de Spaanse competitie.

Dit ging donderdagmiddag niet door, waarna het groepje advocaten verder trok richting Camp Nou, waar de cheque gepresenteerd werd aan directeur Grau. Barcelona meldt via een persbericht dat de zaak rond de clausule van Neymar nu afgerond is, waardoor de weg naar Parijs openligt voor de sterspeler.

Nu Barcelona zelf de cheque voor de clausule heeft geaccepteerd, kan La Liga verder geen invloed meer uitoefenen op een transfer, zo kondigde voorzitter Tebas eerder op de donderdag al aan. La Liga kreeg het door de weigering donderdag aan de stok met de Ligue 1. Barcelona stuurt de details van de overdracht door naar de UEFA ter controle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.