Ligue 1 slaat terug naar La Liga: advocaten voor PSG in soap Neymar

Reacties

Een nieuwe partij heeft zich gemeld in de transfersoap rond Neymar. Nadat La Liga de transfer van de Braziliaanse superster naar Paris Saint-Germain blokkeerde, is de sectie betaald voetbal van de Franse voetbalbond met een hard statement gekomen.

Ligue 1 slaat terug naar La Liga: advocaten voor PSG in soap Neymar

La Liga-voorzitter Javier Tebas weigerde donderdag een betaling voor Neymar ter waarde van 222 miljoen euro te accepteren, aangezien de organisator van de Spaanse competitie het gevoel had dat Paris Saint-Germain de transfer niet kon bekostigen zonder Financial Fair Play-regelgeving te overtreden. De Ligue de football professionnel (LFP) werd verrast door dit statement.

Op de website van de LFP spreekt de organisatie steun uit voor Paris Saint-Germain. 'De LFP is verrast en begrijpt niet waarom La Liga de betaling voor de clausule van Neymar niet accepteert. De LFP vraagt aan La Liga om zich te houden aan de regelgeving van de FIFA.' Naast dit statement wordt ook hulp geboden aan de club uit Parijs.

'De LFP steunt Paris Saint-Germain en hoopt dat Neymar naar de Ligue 1 komt. De advocaten van de LFP staan tot de beschikking van Paris Saint-Germain, zodat het nieuwe contract van Neymar zo snel mogelijk goedgekeurd kan worden.'

Lees op VI Pro waarom Paris Saint-Germain de transfer van Neymar waarschijnlijk wel gewoon kan afronden binnen de kaders van de Financial Fair Play.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.