Hoeness sneert naar PSG: 'Zo veel geld een teken van zwakte'

Reacties

Uli Hoeness vindt dat Bayern München niet mee moet doen aan de transfergekte die de voetbalwereld de laatste tijd in zijn greep houdt. De president van de Duitse grootmacht vindt het een zwaktebod van clubs als Paris Saint-Germain om gigantische bedragen uit te geven voor één speler.

Hoeness sneert naar PSG: 'Zo veel geld een teken van zwakte'

Hoeness reageerde tijdens een persconferentie in Singapore, waar Bayern tegen Chelsea oefent in het kader van de International Champions Cup, op de geruchten dat PSG voor het bizarre bedrag van 222 miljoen euro Neymar wil wegkapen bij Barcelona. Het zou een verpulvering betekenen van het transferrecord, dat sinds de transfer van Paul Pogba naar Manchester United op 105 miljoen euro staat.

'Ik vind het eerder een teken van zwakte', zei Hoeness. 'Als ik zo veel geld moet besteden om niets te bereiken, vind ik dat een teken dat ik mijn werk niet zo goed heb gedaan. Daarom ben ik daar niet zo in geïnteresseerd. Niet de allerduurste transfer is de beste, maar degene die je het meest oplevert. Ik denk dat we daarom onze eigen weg moeten vinden in dit zwembad vol haaien met bedragen van 100 en 200 miljoen euro.'

Ook Bayern-trainer Carlo Ancelotti reageerde maandag op transfergeruchten, maar dan over Arturo Vidal. Afgelopen weekend doken er berichten op dat Internazionale een bod van 57 miljoen euro had uitgebracht op de Chileense middenvelder, die volgens de Italiaan gewoon bij Bayern blijft. 'Ik weet dat er geruchten zijn, maar daar zijn we wel aan gewend. Vidal blijft bij ons, dat weet ik honderd procent zeker.'

Ancelotti bevestigde wel dat middenvelder Renato Sanches mogelijk zal vertrekken, al dan niet op huurbasis. De negentienjarige Portugees kwam vorig jaar nog voor 35 miljoen euro over van Benfica, maar de concurrentiestrijd bij Bayern is groot. Zo trok Der Rekordmeister deze zomer voor 41,5 miljoen euro Corentin Tolisso (Olympique Lyon) aan en huurde het spelmaker James Rodríguez van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.