Neymar tegen Juventus ook op het veld goud waard voor Barcelona

Reacties

Na een week waarin de geruchten over zijn toekomst onophoudelijk waren, heeft Neymar zijn voeten laten spreken. De man van 222 miljoen euro hielp Barcelona bij de oefenwedstrijd in het kader van de International Champions Cup tegen Juventus hoogstpersoonlijk aan een 1-2 zege.

Neymar tegen Juventus ook op het veld goud waard voor Barcelona

Het bovengenoemde bedrag is de vaste afkoopsom die opgenomen is in het contract van de 25-jarige Braziliaan. Volgens zowel Spaanse als Franse media wil Paris Saint-Germain dat bedrag op tafel leggen voor de aanvaller van Barcelona. Neymar heeft er bovendien ook nog niets aangedaan om de geruchten uit de wereld te helpen en zou zijn landgenoten bij de Franse topclub al hebben gezegd dat hij op weg is naar Parijs.

In de nacht van zaterdag op zondag schitterde de linksbuiten bij Barcelona, waar Jasper Cillessen onder de lat begon, als vanouds met Lionel Messi aan zijn zijde. Na een steekpass van Messi en een combinatie met Paco Alcácer rondde Neymar in de vijftiende minuut al perfect af oog in oog met Gianluigi Buffon. Het bleek een voorbode voor wat nog komen ging, want ruim tien minuten later was het opnieuw raak. Op aangeven van zijn Argentijnse collega in de aanval startte Neymar een dribbel die de Juventus-defensie te machtig was. Opnieuw was de afwerking vlekkeloos in het Amerikaanse MetLife Stadium: 0-2.

Bij Juventus kwamen steraanvallers Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín een half uur voor het einde pas binnen de lijnen. De entree had het gewenste effect voor De Oude Dame. Uit een hoekschop van Dybala knikte Giorgio Chiellini knap raak. Het bleef echter bij de aansluitingstreffer, waardoor Ernesto Valverde zijn eerste wedstrijd als Barcelona-coach heeft gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.